ББР е плащала 5-6 пъти по-скъпо за медийни услуги

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0b1d180 d0b5 d0bfd0bbd0b0d189d0b0d0bbd0b0 5 6 d0bfd18ad182d0b8 d0bfd0be d181d0bad18ad0bfd0be d0b7d0b0 d0bcd0b5d0b4d0b8d0b9d0bdd0b8

"Има сключвани договори с трети страни, които са абсолютно неизгодни за ББР. Имаме един конкретен пример с един договор, по който банката плаща 5 или 6 пъти над пазарната цена за определена услуга от трето лице, става дума за взаимоотношение с медиите. Сега го прекратяваме. Имаше договор с трета фирма за около 18-20 хил. лева на месец за услуга, която никой не я ползвал в банката – договорът беше във връзка с GDPR регламента. Прекратихме го и него". Това съобщи в интервю за БНР Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Той подчерта, че заплатите на новия екип в ББР са "в пъти по-ниски" от предишния.

"В ББР заварихме корупция и лошо управление", подчерта Арабаджиев и уточни, че когато е влязъл като изпълнителен директор в банката, е заварил изключени контролни механизми. Ето защо според него има основание да мисли, че в много направления от нейната дейност е била ощетявана по различни начини.

"От големите 8 кредита, отпуснати от ББР, което е много непривична за търговските банки голяма концентрация, не казвам, че непременно е нещо лошо, един е в просрочие, от останалите 7 – пет нямат ангажименти да плащат към момента. Те са в гратисни периоди по главница, а 4 от тях и по главница, и по лихва", обясни Цанко Арабаджиев и подчерта, че фокусът на ББР е обърнат вече към малките компании:

"Финансиране за около 20 млн. лева директно е отпуснала ББР при новото ръководство".

По думите му огромна част от вътрешните правила на ББР са променени, за да не се случва това, което се е случвало преди, дори и след като екипът му не е вече начело на банката:

"Искаме след време ББР да стане един от положителните примери, в които измамите са напълно изкоренени, посредством една система. Дойдоха специалисти и ни показаха 25 стъпки, които трябва да се предприемат, така че една организация за бъде максимално изчистена от подобни практики. не е сложно, изисква се воля, а ние я имаме".

Изпълнителният директор на ББР разказа, че за този пост му се е обадил лично Кирил Петков, с когото тогава не се познавали:

"Каза ми, че ще бъде министър на икономиката, беше още преди да стане. Всички знаехме, че в ББР има съсредоточени недобри практики и като един от най-важните инструменти под неговото управление, е нормално да си е мислел за екипа, с който ще започне работа като министър".

Арабаджиев обясни, че от ОББ е бил уволнен преди години заради конфликт с прекия му ръководител.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Герджиков: плюсове и минуси, възможности и опасности

0 (0) Какви са шансовете проф. Анастас Герджиков да стане следващият президент на България? Ако подложим кандидатурата му на изпитания SWOT-анализ, ясно се очертават поне четири силни страни. Но има и най-малко три минуса. Коментар от Георги Лозанов: Несъмнено интригата на последните дни беше кого ГЕРБ ще издигне/подкрепи за президент […]
d0bfd180d0bed184 d0b3d0b5d180d0b4d0b6d0b8d0bad0bed0b2 d0bfd0bbd18ed181d0bed0b2d0b5 d0b8 d0bcd0b8d0bdd183d181d0b8 d0b2d18ad0b7d0bcd0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.