Георги Гергов: Почна се с Румен Радев, после кметът на Перник, наред са Видин, Варна…

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b3d0b5d0bed180d0b3d0b8 d0b3d0b5d180d0b3d0bed0b2 d0bfd0bed187d0bdd0b0 d181d0b5 d181 d180d183d0bcd0b5d0bd d180d0b0d0b4d0b5d0b2 d0bf

"Ще видим като преброим бюлетините, тук са пратили хора от София, проверяват ни, гледат като престъпници", посочи пред БНР шефът на пловдивската градска партийна организация Георги Гергов, описвайки как изборът специално се наблюдава от Изпълнителното бюро.

Самият Гергов също участва в гласуването, поканен като председател на градската организация. Докато изчакваше в кабинета си резултатът от вота, даде първото интервю след гласуването на неговото изключване от партията.

По думите му неговото отстраняване с гласуване на Националния съвет не е легитимно, защото по устав може да го изключи само първичната партийна организация, в която членува. Обратното твърдение е просто оправдание, че не го изключва Корнелия Нинова, а НС, смята Гергов.

"В Пловдив нещата винаги са се случвали демократично и спокойно, а сега има едно напрежение, то дали е около мен или е предизборно, нямам идея", каза той.

По думите му, въпреки това трябва да се запази самообладание и да се гледа за единството в партията.

На въпрос как си обяснява инициативата на ръководството за неговото изключване от партията Гергов отговори: "Не разбирам всички хаотични движения и практики, които носят само загуба за БСП". По думите му проблемът не е в него.

"Проблемът е в букет от проблеми, които се струпват на националното ръководство и те в старанието си да са и красиви и умни правят това, което се случва. Започна се с Румен Радев, кмета на Перник, сега може би ще започнат с Видин, Варна… Не само и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, но и други скандали определят сегашното поведение на ръководството", каза още Гергов. "Опитът е да се прикрият скандалите", допълни той.

Гергов припомни, че е възразил още преди прекия избор на председател, който той определи като път за превръщане на БСП в лидерска партия. "Изчаквам да видя дали ще вразумят и ще спрат това преследване срещу всички знаещи и можещи хора в партията".

"Нашите хора искат победа и сега, когато имаме шанс, ние създаваме вътрешни борби. В БСП се налага нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да приеме, това е чуждо тяло- еднолична власт и да се мачкат и газят обикновени хора, които спечелиха избори. Аз съм социалист по убеждения – без значение дали е беден или богат", каза Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си.

Името на новия областен председател в Пловдив е Емил Караиванов, който спечели срещу Атанас Петков.

52-годишният социалист е два мандата кмет – от 2011 г. до 2019 г., на Асеновград. Той е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център.

Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ" Пловдив", бил е заместник-изпълнителен директор на "МБАЛ Пловдив" и заместник-директор и невролог в болница "Св. Мина" Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фокусите на Борисов

0 (0) За да не се изправи срещу общественото недоволство, а да го яхне, Борисов ловко си служи с различни трикове. Това е успешна стратегия за оцеляване, но не и поведение на лидер, който поема отговорност. Бойко Борисов управлява България от 3483 дни (до 9 януари 2021). Единственият премиер, който […]
d184d0bed0bad183d181d0b8d182d0b5 d0bdd0b0 d0b1d0bed180d0b8d181d0bed0b2

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.