Десислава Атанасова разкри ще има ли промяна в управлението, ако ГЕРБ спечелят изборите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4d0b5d181d0b8d181d0bbd0b0d0b2d0b0 d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b2d0b0 d180d0b0d0b7d0bad180d0b8 d189d0b5 d0b8d0bcd0b0 d0bbd0b8 d0bf

Традиционно институцията НС не се радва на огромно доверие от обществото. Но за авторитета ѝ отговаряме всички ние. Опозицията в последните 4 г. трайно не присъстваше в пленарната зала. Дори сега, когато държавата ни е в пандемия, опозицията отсъства. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Нямали сме проблем с осигуряване на кворум сутрин, защото има народни представители, които са отговорни, а не са в НС, само за да си получават заплатата. За доверието в НС отговорност носят не само управляващите, а всички народни представители. Те са положили клетва да представляват народа“, подчерта тя.

Идеята за промяна в Конституцията трябва да бъде обвързана с концепцията ни за избор на ВНС. Проекта на Конституция не можеше да се промени в рамките на този мандат. Предложихме избори за ВНС и тогава най-заслужилите експерти да работят за това. Прокуратурата вън от съдебната система става само с промяна в Конституцията. Това беше само първата стъпка. Нали хората от протеста искаха нова Конституция и намаляване броя на народните представители и т.н.“, посочи Атанасова. „Темата за намаляване на народните представители не е нова. Ние сме я дискутирали и по-рано. За да започне един обществен дебат, проблемите трябва да се сложат на масата. Щом има хора, които го желаят, защо да не го направим?“, продължи депутатът от ГЕРБ.

„След като непрекъснато се призовава и от политици и от граждани да се върне доверието в институциите и държавността, това не става през ТВ студиата“, подчерта Атанасова.

По отношение на отхвърлените 7 от общо 10 делегирани прокурори на България за европейската прокуратура, Десислава Атанасова заяви: „Ако аз коментирам работата на ВСС ще е некоректно, защото ще е намеса в независимостта на властите. Съжалявам, че трябва да има рестарт на тази процедура. Тя е нова, както за нашата правораздавателна система, така и за ЕС“.

„За ГЕРБ властта не е самоцел. Най-важното, с което доказваме, че сме подготвени да имаме доверието на българските граждани, са резултатите. Те са налице. За 4 години мнозинството се справи, въпреки пандемията и световната криза, с най-ниските бюджетни дефицити в Европа сме. Помните националните ни катастрофи и претенциите за управление на БСП. България стои изключително стабилно, въпреки икономическите предизвикателства. Това става изключително с работа", категорична бе тя.

„За 10 г. сме правили грешки, но който не работи и няма ежедневен допир с гражданите, за да решава проблемите им, той не греши. При ГЕРБ е ясно как се процедира – ако някой сгреши – той напуска. За нас е важно, че имаме програма за управление, доказали сме, че можем и се надяваме на доверието на българските граждани“, завърши Атанасова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ако това е новата политика на Байдън, тя е силно разочароваща

0 (0) Първите седмици от президентството на Джо Байдън бяха голямо разочарование за всички онези, които толкова се радваха, че цялата власт в САЩ премина в ръцете на демократите: в момента те държат и Конгреса, и Сената. Байдън изпрати още войници в Ирак, разпореди въздушни удари в Сирия и не […]
d0b0d0bad0be d182d0bed0b2d0b0 d0b5 d0bdd0bed0b2d0b0d182d0b0 d0bfd0bed0bbd0b8d182d0b8d0bad0b0 d0bdd0b0 d0b1d0b0d0b9d0b4d18ad0bd d182d18f

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.