Киркова за уволнението: Нормално е да има атаки срещу мен, споровете се решават в съда

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad0b8d180d0bad0bed0b2d0b0 d0b7d0b0 d183d0b2d0bed0bbd0bdd0b5d0bdd0b8d0b5d182d0be d0bdd0bed180d0bcd0b0d0bbd0bdd0be d0b5 d0b4d0b0 d0b8

"Това е тяхната позицията. Истината се ражда в спора, а споровете се решават в съда". Така коментира дисциплинарното си уволнение вече бившата директорка на Регионалните управления на образованието – Пловдив Иванка Киркова, цитирана от TrafficNews.

Тя обаче бе категорична, че договорите, посочени в мотивите за освобождаване, са възложени на РУО-Пловдив от МОН, сключвани са законосъобразно и са минали двуинстанционен контрол.

"Държа да уточня, че всички граждански договори, които са визирали са единствено тези, които самите МОН са ми възложили да сключа и са за оценители на отделните Външни оценявания. В РУО функционират два отдела – специализираната администрация е организирана в отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" (ОМДК), а общата администрация в отдел "Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване" (АПФСИО). Дейността по сключване на договори не може да мине без този втори отдел АПФСИО.

Аз не взимам еднолични решения и по никой от съобщените от МОН договори не е взето еднолично решение. Освен това сумите по тези договори се изплащат, след като от дирекция "Финанси" в МОН се потвърди тази извършена работа. Тя се извършва е електронна система, която пази данни", посочи Киркова. Попитана дали чувства своето уволнение като част от подмяната на ръководни кадри в държавата, Киркова заяви: "Не ме интересува това. Аз знам какво мога и какво знам. Нормално е да има атаки срещу мен, няма как да се харесам на всички. Не съжалявам за нито едно мое решение. Решенията взимам осъзнато всеки път и така ще продължа и занапред".

Киркова подчерта, че не се чувства обидена.

"Надживяла съм го и не тая обида към никого. Въпросът е, че предизвикателството в тази работа е много голямо. Вярвам, че колегите ми ще продължат да си вършат качествено работата. Донякъде съм спокойна, тъй като директорите на отделите са една строга система, знаят какво да правят и са отговорни.

Дали да обжалва заповедта за дисциплинарно освобождаване Киркова все още не е решила.

"Имам 14-дневен срок, в който ще взема решение, какво да правя от тук нататък. Способна съм да го направя. Животът продължава, само да съм здрава", посочи Киркова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха обгорял труп на мъж до опожарен "Мерцедес" край София

0 (0) Изгорял автомобил и тяло на мъж в гориста местност до София, край автомагистрала „Тракия”, бяха открити вчера, съобщава GlasNews.bg. Пристигналите полицаи заварили екип на Пожарната, потушил огъня, и напълно изгорял мерцедес, собственост на мъж от село Лозен. До автомобила имало труп на мъж с частични изгаряния. Тялото на […]
d0bed182d0bad180d0b8d185d0b0 d0bed0b1d0b3d0bed180d18fd0bb d182d180d183d0bf d0bdd0b0 d0bcd18ad0b6 d0b4d0be d0bed0bfd0bed0b6d0b0d180d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.