Мика Зайкова: „Турски поток“ умира

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0b8d0bad0b0 d0b7d0b0d0b9d0bad0bed0b2d0b0 d182d183d180d181d0bad0b8 d0bfd0bed182d0bed0ba d183d0bcd0b8d180d0b0

"Това е срам за България, не само за тези господа. Това са бизнесмени, които са се опитвали да получат нерегламентирано пари и да развият с тях бизнес. Както каза Христо Иванов, корупцията е танго за двама, обаче е интересно кой седи отсреща, кой е взел огромните пари, защото и двете страни са виновни. Искам да напомня на г-н Пеевски, че законът "Магнитски" не подлежи обжалване или съдебен контрол, така че неговите адвокати няма какво да правят в Щатите".

Това каза народният представител в 45-ото Народно събрание от ПП "Има такъв народ" Мика Зайкова в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Основната причина България да бъде бедна е, защото тук не идват инвестиции или те са много малко. У нас няма реформи, няма върховенство на закона. Хората искат да бъдат спокойни за своите пари. Ако проследим т.нар. демокрация у нас, ще видим, че нямаше реформа, имаше разбойническа приватизация и невежество в управлението на страната. Дойде Царят, помете всичко, но нищо не направи. Ще дойдат инвеститори, когато има закони и когато хората са сигурни за парите си'', коментира Зайкова.

"При управлението на ГЕРБ разцъфтя политическата корупция. Искам да напомня, че Ирландия тръгва с нивото на България, когато влиза в ЕС. Огромните пари, които изсипа Европа досега в България, не се оползотвориха ефективно – те просто се ограбиха и резултатите сега са налице", допълни тя.

Зайкова посочи, че не е удовлетворена от разработения от предишното правителство План за възстановяване и устойчивост и каза, че от заложените над 2 милиарда евро, едва 400 млн. са предвидени за иновации, което е крайно малко за толкова важен сектор.

"Какво иска от нас ЕС? Иска да направим така, че кафявата икономика да намалее и да продължим живота на тази планета. Как можаха Полша и Германия да защитят интересите на работещите в мините и се договориха с Брюксел това да стане чак през 2050 година, а пък нашият премиер Борисов тогава увери ЕС, че ние можем да го постигнем през 2024 година. Нещо повече, не знам доколко е вярно това, но до мен е достигнала информацията, че Борисов дал обещание да спрем и АЕЦ Козлодуй през 2024 година", разкри Мика Зайкова.

"Турски поток" умира – унгарците се отказаха от него, и той отива за Сърбия. Това се дължи на неефективна работа. С тези 13 млрд. трябваше да направим пълно обновление на индустрията'', каза тя.

На въпрос защо от "Има такъв народ" не успяха да съставят правителство в рамките на предишното Народно събрание, Мика Зайкова отвърна, че не е редно да се поставят в зависимост от партии като БСП и ДПС.

"Променихме Изборния кодекс, ама за хората нищо не направихме в парламента", завърши с огорчение Зайкова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опозицията отново призова Запада: Нужни са единни действия срещу Лукашенко

0 (0) Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска отново призова западните страни и съюзниците им за съвместни действия срещу властите в Минск. В същото време журналистът Роман Протасевич, арестуван при отклоняването на самолет от Беларус миналия месец, направи противоречиви изказвания във видео, за което близките му са категорични, че е […]
d0bed0bfd0bed0b7d0b8d186d0b8d18fd182d0b0 d0bed182d0bdd0bed0b2d0be d0bfd180d0b8d0b7d0bed0b2d0b0 d0b7d0b0d0bfd0b0d0b4d0b0 d0bdd183d0b6

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.