Министерството на културата разпореди да се махнат решетките на входа на парламента

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0b8d0bdd0b8d181d182d0b5d180d181d182d0b2d0bed182d0be d0bdd0b0 d0bad183d0bbd182d183d180d0b0d182d0b0 d180d0b0d0b7d0bfd0bed180d0b5

От Министерството на културата наредиха да бъдат премахнати решетките на входа на Народното събрание.

Инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” на Министерството на културата извършиха спешна проверка във връзка с информациите за осъществена нерегламентирана намеса по сградата на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение.

Във основа на установеното от инспекторите на Министерството на културата нарушение са съставени Констативен протокол и принудителна административна мярка за премахване на нерегламентираните монтажни дейности по интериора на сградата на Народното събрание. За нарушението ще бъде съставен и Акт за административно нарушение по Закона за културното наследство, съобщават от Dariknews.bg.

Решетките на входа на Народното събрание са поставени по предложение на НСО, съобщиха от пресцентъра на НС, предаде БНТ. В четвъртък заседанието на парламента започна с декларация на парламентарната група на „Възраждане“. Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание (НС) да бъде постоянно оградено с метални преграждения, се заявява в декларация от името на ПГ на "Възраждане", огласена от Елена Гунчева от парламентарната трибуна. Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация, добави тя.

Срамно е народните представители да се страхуват от народа си, заяви Гунчева.

Сградата на НС е исторически, културен и архитектурен паметник от национално значение, подчерта тя и добави, че никой председател на парламента не си е позволявал да сложи решетки на сградата-символ на парламентаризма и демокрацията.

Поставянето им показва страх и неуважение към народа, който е избрал всички нас, заяви Елена Гунчева. По думите ѝ българското правителство и НС трябва да работят в интерес на България и българския народ и тогава няма да се страхуват от гражданите, които са ги избрали.

Представителят на "Възраждане" отбеляза, че поставянето на метални решетки на официалния вход на НС е предизвикало и остри негативни реакции сред хората, българските общественици и политици. Недопустимо е подобно еднолично решение да бъде заплаха за обществения ред, се казва в декларацията на политическата сила.

Затова от "Възраждане" настояват незабавно да бъдат премахнати решетките и инициаторът за тях да се извини на депутатите и българския народ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мирослав Иванов остава зам.-председател на НС

0 (0) След тричасови дебати и ожесточени спорове в пленарна зала депутатите решиха – Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ остава на поста си зам.-председател на Народното събрание. 129 народни представители гласуваха „против“ освобождаването му, а „81“ – „за“. Нямаше въздържали се. Мирослав Иванов определи искането за оставката му като политическа […]
d0bcd0b8d180d0bed181d0bbd0b0d0b2 d0b8d0b2d0b0d0bdd0bed0b2 d0bed181d182d0b0d0b2d0b0 d0b7d0b0d0bc d0bfd180d0b5d0b4d181d0b5d0b4d0b0d182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.