Отново не изслушаха БОЕЦ за къщата в Барселона

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed182d0bdd0bed0b2d0be d0bdd0b5 d0b8d0b7d181d0bbd183d188d0b0d185d0b0 d0b1d0bed0b5d186 d0b7d0b0 d0bad18ad189d0b0d182d0b0 d0b2 d0b1d0b0

Вчера на заседанието на Комисията по ревизия представителите на БОЕЦ отново не бяха изслушани по сигнала си за “Барселонагейт”.

Анна Бекчиева и Светослав Илиев от БОЕЦ трябваше да бъдат изслушани от Комисията за свързаната с Борисов къща в Барселона в петък – на 7 май 2021 година. Изслушването им обаче не се състоя. Вчера от БОЕЦ обявиха, че Анна Бекчиева и Анжела Адамова ще бъдат изслушани по сигнала във втората точка от вчерашното заседание на Комисията – точка “Разни”.

Представителите на БОЕЦ обаче не бяха изслушани и на вчерашното заседание. За това съобщиха те във видео, публикувано във Фейсбук страницата на гражданското сдружение. От БОЕЦ посочват и вероятната причина да не бъдат изслушани. “Гербераската банда прави всичко възможно да осуети изслушването на БОЕЦ за Къщата в Барселона на Бойко Борисов в Парламента! Жалки слуги и страхливци”, пишат от БОЕЦ.

“Въпреки подадения още в четвъртък сигнал до Комисията за разследване на злоупотребите от почти 30 страници и включването ни в програмата в Комисията в петък, дори днес не бяхме изслушани и не бяхме допуснати до представяне на данните, до които имаме достъп”, казва Анна Бекчиева във видеото.

“През цялото време депутатите на ГЕРБ и някои т. нар. “журналисти”, заедно с г-н Бареков – в качеството на гражданин или на журналист, изглежда, беше тук, саботираха и разтягаха във времето. Всяко едно смислено изказване беше саботирано, така че да се стига до по-късните часове. Сега, в резултат на това, самата Комисия – само членовете са се събрали, за да разсъждават какво да правят с останалите сигнали”, допълни Анжела Адамова от БОЕЦ.

“Аз чух лично как Тома Биков в поредното изстъпление – страстно, нервно и истерично изказване, изтърва, че не му се иска да слуша за плеймейтки, че това не е никак важно за обществото. Просто го вметна и се оплака. Ние смятаме, че 30-страничният ни сигнал е изключително важен”, допълни Адамова.

“Този сигнал е висша форма за съмнения за корупция”, категорична е тя във видеото. “Искаме Народното събрание да го внесе в Прокуратурата – именно тази Комисия да го внесе в Прокуратурата, при Лаура Кьовеши и в други институции”, каза тя.

Припомняме, че вчера от ФАКТИ разговаряхме с Анна Бекчиева, която разказа за подобно отношение от парламентарната група на ГЕРБ и в петъчното заседание на Комисията. “Тoвa e дънoтo кaтo пoлитичecкo пoвeдeниe, кaтo пoлитичecкa eтикa. Eднo бeзкрaйнo oбругaвaнe нa ocнoвнитe прaвилa нa пaрлaмeнтaризмa и дeмoкрaциятa, кoитo ca тoтaлнo пoтъпкaни”, каза тя.

“Пo врeмe нa Кoмиcиятa, видяхмe кулминaция в бeзoбрaзнo aрoгaнтнoтo пoвeдeниe нa прeдcтaвитeлитe нa ГEРБ. Изцялo oтнoшeниeтo нa влacтитe към БOEЦ e пoкaзaтeлнo зa тoвa, кoeтo ce cлучвa в нaшия пoлитичecки и oбщecтвeн живoт. Cъщoтo нeщo ce притecнявaмe, чe щe ce cлучи и c г-н Илчoвcки. Тoecт пoдaтeлитe нa cигнaли бивaт пoдлoжeни нa цялaтa cтрoгocт и рeпрecия нa влacттa и зaкoнoдaтeлcтвoтo”, каза още тя пред ФАКТИ.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgdboec%2Fvideos%2F469976360727841%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="322" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Киселова: Служебният кабинет трябва да е балансиран

0 (0) С първия указ президентът трябва да назначи служебно правителство, а с втория – да разпусне 45-ото Народно събрание и да определи датата, на която да се проведат избори за следващото. Това обясни в интервю за БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право. Гласуваният от сегашния парламент мораториум […]
d0b4d0bed186 d0bad0b8d181d0b5d0bbd0bed0b2d0b0 d181d0bbd183d0b6d0b5d0b1d0bdd0b8d18fd182 d0bad0b0d0b1d0b8d0bdd0b5d182 d182d180d18fd0b1

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.