Премиерът: Няма да подадем оставка! Ще изведем България от кризата (ВИДЕО)

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd180d0b5d0bcd0b8d0b5d180d18ad182 d0bdd18fd0bcd0b0 d0b4d0b0 d0bfd0bed0b4d0b0d0b4d0b5d0bc d0bed181d182d0b0d0b2d0bad0b0 d189d0b5 d0b8

„Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно онлайн съвещание с членовете на правителството. Премиерът разпореди съвместните действия на държавните институции да продължат при най-строга организация, ред и пълна мобилизация. „Това правим в момента – с финанси, с икономика, с мерки. Никакво колебание“, изтъкна министър-председателят.

Премиерът Борисов разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства – всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

Министър-председателят Бойко Борисов припомни, че институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции. „Животът трябва да върви“, изтъкна Борисов и добави – „аз съм убеден, че все пак март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред“.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. „Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход – локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“, заяви премиерът. „Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение и това, че не подадохме оставка е било само за тяхно добро. Да се мъчим в най-тежкото време, но да ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза“, категоричен беше министър-председателят Борисов. По думите му трябва да продължат социално икономическите мерки и да има приходи в бюджета. „България с ИТ технологиите, с всичко това, което се прави в ИТ сектора, в икономиката ще дръпнем по-бързо от останалите. Но да запазим и хората – това искам от вас“, обърна се премиерът към членовете на правителството. Борисов посочи още, че в този труден период е от голямо значение взаимодействието и с местната власт. „Помагайте на кметовете с всичко, каквото може“, разпореди още Борисов на министрите и добави в заключение – „всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът“.

Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как ще действа Туитър на изборите

0 (0) Компанията Туитър обяви, че ще поставя обозначения на съобщения с подвеждаща информация за победа на американските избори, съобщи Гардиън. Платформата се подготвя за изборния ден. Подготвена е програма за действие. Добавят се предупреждения за ограничения на съобщения, идващи от потребители с голям брой последователи. Премахнати ще бъдат съобщения, […]
d0bad0b0d0ba d189d0b5 d0b4d0b5d0b9d181d182d0b2d0b0 d182d183d0b8d182d18ad180 d0bdd0b0 d0b8d0b7d0b1d0bed180d0b8d182d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.