Слави Трифонов: Оттеглям Николай Василев като премиер

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bbd0b0d0b2d0b8 d182d180d0b8d184d0bed0bdd0bed0b2 d0bed182d182d0b5d0b3d0bbd18fd0bc d0bdd0b8d0bad0bed0bbd0b0d0b9 d0b2d0b0d181d0b8

Слави Трифонов обяви във "Фейсбук", че оттегля номинацията на Николай Василев за премиер.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че оттегля номинацията на Николай Василев за поста министър-председател, както и че ще ревизира предложения състав на правителство.

За мен е много по-важно да се "изчегърта" моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество, написа Слави Трифонов.

В петък от 13 ч. партията ще даде пресконференция пред всички медии, като в нея ще участва и Василев.

Ето какво написа Слави Трифонов във "Фейсбук":

"В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се "изчегърта" моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на "Има такъв народ", заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Все едно кой е премиер, щом не е Еднокнижникът

0 (0) И сега – основен въпрос във фейса: Кой? Кой ще е министър-председател? Как се казва? Откъде се яви? Кой го предложи? С кого е свързан? На кого козирува? Откъде са му парите? Колко имота има? А жена му? И тя ли ще си купува роклички с охрана от […]
d0b2d181d0b5 d0b5d0b4d0bdd0be d0bad0bed0b9 d0b5 d0bfd180d0b5d0bcd0b8d0b5d180 d189d0bed0bc d0bdd0b5 d0b5 d0b5d0b4d0bdd0bed0bad0bdd0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.