Александровска болница получила над 600 000 лева дарения

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
16

Към момента бройката на доброволците в Александровска болница наближава 200 души от различни социални групи на населението – студенти, представители на компютърните науки, скални катерачи, спасители в планини, водни спасители и най-обикновени хора.

Това заяви директорът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов в сутрешния блок на БНТ.

Всеки от доброволците искал да помогне. Проф. Ангелов благодари на всички лекари, медицински сестри и санитари на територията на болницата. „Нито един от тях не каза: „Не, аз няма да помогна“, а всеки един каза „може да разчитате на мен“, подчерта проф. Ангелов.

Към момента сумата на получените дарения в болницата надминава 600 000 лева от различни фирми за покупка на медицинска техника и допълнителни материали. Всяка една помощ в състоянието, в което се намираме, е добре дошла, каза проф. Ангелов.

В момента болните в Александровска болница с доказан коронавирус са трима души.

Той обясни, че най-добрият съвет е истината, когато от болницата започнали преговорите с компанията, която обещала дарение с условие нейните служителите да бъдат лекувани с предимство. Става въпрос за дарението, направено от „Уолтопия“ и собственикът й Ивайло Пенчев, който вече обяви, че след първоначалната сума от 222 000 лв. вече се събират още.

От болницата коментирали с въпросната компания, че имат нужда от апарати, с които да се помогне на повече хора. Ако наистина нашите лекари са високоморални и могат да помогнат на един човек повече, значи са спасили човечеството, каза директорът на Александровкса болница.

„Ние ще оборудваме болницата и ще могат да бъдат лекувани повече хора и служители на фирмата. Ако някой си представя, че нашите лекари ще нарушат медицината, писаните и неписаните закони, той жестоко се лъже. Преценката ще бъде на нашите лекари и ако дарителят не е удовлетворен от моите думи, договорът ще бъде прекратен“, закани се шефът на болницата.

Проф. Ангелов увери, че всеки един пациент потърсил помощ в болницата, ще получи помощ и лечение. Той благодари на подкрепата на хората, които я изразяват всяка вечер с аплодисменти. „Тези лекари, които преди това бяха обиждани, същите тези лекари ще бъдат на фронта и ще се борят срещу коронавируса“, обеща той.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фандъкова призова за гъвкавост в кризата

Тя подчерта, че е привърженик на строгите мерки
1

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.