Деца учат върху чинове с ликовете на велики българи

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

На чинове със снимки на видни българи – творци, революционери, владетели, личности, свързани с историята на страната ни, както и карти на България през различни периоди, учат от началото на учебната година възпитаниците на Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево.

От началото на новата учебна година децата пишат и слушат уроците върху уникалните маси, които са изработени по поръчка на ръководството на учебното заведение. С тях са обзаведени кабинетите по Български и литература, История и География.

Идеята за нестандартните класни стаи е на директора на гимназията Кристияна Георгиева, която преподава по Български език и литература. „Мебелите са уникални. Децата не могат да учат само на чинове с два стола и да бъдат наредени в редичка един след друг. Те трябва да учат и на групи„, заяви директорът, цитирана от pronewsdobrich.bg.

Тя даде пример, че като учител по БЕЛ винаги се е затруднявала при преподаването на възникването на Кръга „Мисъл“ в българската литература. „За това поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се нареждат около него и така се преподава много по-добре„, обясни Георгиева.

Директорът посочи, че това е първата иновативна гимназия в България. „Иновациите трябва да тръгнат и от тук. Училището е много различно, по различен начин се преподава„, допълни тя.

272 са учениците през настоящата учебна година в гимназията в Генерал Тошево.

копирано от: dunavmost.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Извънредно положение с барикадираните в НС протестиращи медицински сестри

0 (0) Едната е застанала на перваза Извънредно положение с барикадираните медицински сестри в Народното събрание. Една от медицинските сестри е застанала на перваза. Припомняме, че медицинските сестри са в залата на парламентарната комисия по здравеопазването. Преди секунди в залата настана суматоха. На място се водят преговори, има и полиция. […]
Med Sestri

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.