20 милионери от търкане се събрали в група, прецакали ги с парите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

След промените в закона за хазарта, частните лотарийни игри вече преустановиха дейност. Какви обаче са наистина печалбите, които с години бяха показвани в национален ефир?
Екатерина Димитрова е от Бургас, но живее в село Константиново и от там си купува печелившия билет. Купува го на Архангеловден – и още на място в магазина разбира, че талончето й е печелившо. Печели 1 милион лева.


„В първия момента шокът е голям“, сподели Екатерина пред bTV. „Обадих се по националния телефон и на другия ден – в София“, разказва още тя. Когато в офис на фирмата й дават да подпише документи, разбира, че ще й изплатят 200 000 лева, а другите ще получава на вноски по 40 000 всяка година за следващите 20 години. „Спадна настроението като разбрахме, казах, че не съм съгласна“, посочи още Екатерина Димитрова. „Отговориха ми, че това не зависи от тях, а това го налага Държавната комисия по хазарта и те като всички останали трябва да спазват този закон и не могат да го нарушат“, разказа още жената. Тя попита как държавата е контролирала този орган. „Какво правим, ако стане нещо с фирмата, попитала Екатерина Димитрова, но от лотарийната фирма й отговорили, че има специален фонд с парите на печелившите.
Първата вноска от 40 000 лв. трябвало да дойде на 28 февруари, но не е получена. „Свързах се с фирмата по телефона, но ми отговориха, че сметките им са запорирани“, обясни Екатерина.


Друг „милионер“ – Димитър Миряев, взел само 240 000 лв. от 1 милион печалба. „Нямам колебания да изляза да кажа как стоят нещата. Защо държавната комисия по хазарта е одобрила правилата да се изплащат печалбите за срок от 20 години, а лиценз се дава за 10 години!?“, чуди се той. „Около 20 човека сме се преброили до сега, събрали сме се в група и сме решени да не оставим нещата така“, категорична беше Екатерина Димитрова.


На фона на измамите с печелившите от лотарията, хазартната игра, която вече е извън закона, обяви приход от събрани залози в размер на 1,5 милиарда лева за 2019 г.

копирано от: plovdivmedia.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Сърбия задържа човек на патриотите за търговия с българско гражданство!

0 (0) В съседна Сърбия са задържани двама души за търговия с български паспорти.Двамата заловени са с инициали Д.М. и М.Ж.. Те са били арестувани от Дирекцията за борба с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш.  Д.М. е бил посредник при получаването на българското гражданство за […]
патриоти

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.