20 % КАТО ПОЛИТИКА НА МУТРОМОНАРХИЯТА

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
боко

Леко съм разочарована от Васил от Дубай. Че той каза това, което отдавна знам. И повечето българи знаят – няма бизнес в България, който да печели и мутромонархията да не го е притиснала за редовни отчисления за „защита и спокойствие“. Ноторен факт – всеки, който иска да прави сериозен бизнес, си плаща на мафията, която управлява държавата. И колкото е по-голям бизнеса, толкова и лептата е по-сериозна.

baner-zdrave

Списъкът на прокуратурата от миналия ден може и да е от книгата на Григор Лилов. Но аз съм виждала подобни. С колко бизнесменът трябва да се откупи. Или съответно колко задържа за себе си за определени сделки и схеми и колко изпраща нагоре – към черната партийна каса или към определен политик. Виждала съм и списъци на общински съвети – за да ти мине някоя сделка, на коя група по колко трябва да платиш.

Бизнесмените знаят, че няма на кого да се оплачат – прокуратурата е бухалката на мафията и ще ги попилее тях, ако нададат глас – естествено, ако не претърпят странен инцидент още докато внасят сигнала. И ще ги подпукат всички държавни институции – НАП, прокуратура, Инспекция по труда, РИОСВ, общини и кой ли още не. Много са задружни, когато трябва да си пазят трапезата.
Както казах – човеци в политиката няма. Има озверели от алчност хиени, за които добро, правилно и обществено полезно са думи, които трябва да ги търсят в тълковния речник. Толкова са свикнали три десетилетия да крадат и упражняват терор безнаказано, че дори не се прикриват вече.

Откъде мислите, че политиците имат пари за лъскавите си парцалки, струващи хиляди евро, за лъскавите джипове и имения? За воаяжите по екзотични почивки? Някак си не се връзват нито със заплатите им, нито с имотното им състояние, което са декларирали. Никого ли не впечатлява луксозният начин на живот, който не се обяснява с легалните пари, които получават?

България е страна на процентите. На корупцията. На държавния терор върху несъгласните и бизнеса. Няма независима институция. Няма контролни органи. Няма прокуратура и съд. Няма и европейски институции, защото там знаят какво се случва тук и не само го позволяват, но и го насърчават, защото това е изгодно на големите западни европейски държави.

Business Here

Та, някой нещо неразбрал??? И някои подскачат като не особено умни ярета, като им увеличат пенсиите са 20 лева или заплатите с 50 лева. Или им подхвърлят по някой лев помощ. А всъщност тези, които са на власт, всеки месец прибират пари, които ще стигнат доживот на средностатическо българско семейство!

Затова стига с илюзиите. Живеем в мутромонархия, в която справедливост и контрол няма. Защото го позволихме. И никой доброволно няма да напусне трапезата с кокалите, до която го допуснахме.

Елена Гунчева, Фейсбук

20 % КАТО ПОЛИТИКА НА МУТРОМОНАРХИЯТА 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Румен Радев даде начало на платформата „Спортувай с президента“

() В Деня на детето президентът Румен Радев даде начало на уеб платформа „Спортувай с президента“, с която се цели насърчаване на физическата активност сред младите хора. Държавният глава ще връчва награди за най-активните както в училище така и при извънкласни занимания. „Бъдещето принадлежи на нациите, които не само развиват индустрия, наука […]
президент