581 ЗАРАЗЕНИ СРЕЩУ 40000 БЕЗРАБОТНИ! КЪДЕ Е ЛОГИКАТА И ОТ КАКВО СЕ ПАЗИМ?

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
софия20блокада20щаб

581 заразени от Covid-19 срещу 40000 безработни това сочат числата към днешна дата. Статистиката продължава и с още по-интересна информация само за два дена 6 и 7 април според изданието lupa.bg  в България са починали около 1500 души, но от тях само 4 са посочените като починали от Covid-19.

baner-zdrave

Може би е крайно време да започнем да правим и друг вид анализи и изводи, които да са подчинени на други много по-прагматични въпроси? Къде е логиката и от какво всъщност се пазим? В България има ясно установени норми, които действат от години и са доказали своето положително и прагматично приложение.

Такава например е нормата за обявяване на епидемия, която гласи, че епидемия са обявява, когато на 10000 души население имаме 200 души заболели. В момента на 7 000 000 души имаме 581 заразени ( не заболели) и публичното потвърждение на министър-председателя Борисов, че тези данни са абсолютно реални, тоест достоверни? Какво се случва тогава по дяволите?

Защо и на какво основание се погазва българското законодателство и кой има полза от съсипването на икономиката ни и съдбите на стотици хиляди български граждани. На какво точно основание и с какви аргументи вече месец държавата ни напълно блокирана, а ние като народ по всичко личи, че ще трябва да поемеме нова многомилиардна тежест.

Дали отново не ставаме заложници и реални жертви на нов финансов сценарий, който като че ли все повече започва да лъсва на повърхността от въпроси. С какво за Бога са полезни тези мерки, когато ясно се вижда, че пораженията заради тях са много по-големи и тепърва ще влекат след себе си огромни загуби, фалити, а вероятно и по-тежки последици за хиляди български семейства.

Business Here

Защо не бе приложен одобреният национален план за пандемии, в който има ясно разписан алгоритъм за действие, нямащ нищо общо със случващото се днес?

източник: otupor.com

581 ЗАРАЗЕНИ СРЕЩУ 40000 БЕЗРАБОТНИ! КЪДЕ Е ЛОГИКАТА И ОТ КАКВО СЕ ПАЗИМ? 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Промените в закона за извънредното положение – утре в Държавен вестник

() Промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение излизат утре в извънреден брой на Държавен вестник. Това става ясно от вече публикуваното му съдържание, което означава, че президентът Румен Радев не наложил вето. Предположение, че измененията може да бъдат върнати за повторно обсъждане от държавния […]
държавен-вестник (1)