70 лв. глоба без винетки по София -Панчарево, София – Банкя и Северна тангента

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Продължава разговорите да отпаднат пътните такси по пътищата на територията на Столична община Засилени проверки започнаха заедно със старта на ТОЛ системата. София не прави изключение, тъй като все още не е отпаднала винетката за пътищата в Столична община. Спорните трасета са София – Панчарево, София – Банкя и Северната скоростна тангента. През есента от Московска 33 заявиха, че ще се договорят с АПИ пътищата на територията на Столична община да се без винетки и без ТОЛ такси, тъй като има доста селища. „Ще намерим възможния механизъм и да компенсираме АПИ, ще участваме в поддържането на тези пътища“, заяви общинският съветник зафир Зарков, който е зам.-председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Ако не се стигне до споразумение, хипотетично, тогава много от автобусите от Столичния градски транспорт, чиито маршрути са по трасета към Банкя, Панчарево и селата покрай Северната скоростна тангента от район Нови Искър, например, ще трябва да са с винетки. Другият вариант е от ТОЛ системата да бъдат отписани регистрационните номера на колите. 300 лв. или 70 лв. – компесаторна, е глобата без винетка или платена тол такса. Ако се плати на място и веднага глобата е 70 лв., като може и с карта. Ако не платите веднага се издава акт и санкцията трябва да се внесе до 14 дни. След този срок глобата вече е 300 лв. В цялата страна има 295 стационарни пункта (рамки), които следят за тол такси и винетки, и 105 мобилни екипи, които спират автомобилите. „Засега трябва винетка за София – Банкя, София – Панчарево и Северната скоростна тангента, защото този проблем не е са само в София, такива има и с други общини. Водят се разговори и в момента, в който има договорка ще се оповести, засега няма“, каза Георги Балабанов от „Национално ТОЛ управление“ пред bTV. Тази сутрн мобилен екип имаше на входа на столицата на Цариградско шосе. Засега няма, но скоро всеки ще може да провери онлайн дали има издаден електронен фиш и дали е платена глобата. Ако автомобилът не е спиран, а е засечен от стационарните пунктове електронният фиш се издава в края на деня.

копирано от: stolica.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Всеки каквото заслужи, то не му се изгубва - добро или зло - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

0 (0) Приятелю и брате Филипе, ние дейците сме си посветили живота на отечеството и да работим за толкова милиона народ. Трябва да се мисли зряло, (за) да не изгубим и сега. Правило се е, захващало се е, трябва да вземаме опит, па и да се съветваме един други, да […]
Васил Левски

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.