88 ден: Офисите на ГЕРБ, ОП и Воля стават законна цел на протеста

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

За 88-ми пореден път протестиращи се събраха в центъра на София, в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори, предаде репортер на БГНЕС.

протест-София-1

От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е ВМРО, НФСБ и Воля на Марешки, ги обявяваме за законна цел на протеста в цялата страна. Това съобщи Николай Хаджигенов. Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора – купчина тор, въобще чувствайте се свободни – те са законна цел на протеста. Ние лично ще започнем от вторник по обясними причини. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни, заяви още той.

Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората честни избори, трябва да стигнем до там, заяви проф. Велислав Минеков. Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце, добави Минеков.

протест-София.

Вчера „Отровното трио” заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени. Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо явление от няколко стотин души. За да знаят тези хора, че българите не са склонили глава, добави той. Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където в понеделник ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с журналисти.

Уморихме се, но няма да спрем. Хората имат избор, те са разделиха на разни части, каза Бабикян. Ние сме народа, ние – народът сме на площадите, в цялата страна и в света, посочи Хаджигенов.

Създадохме гражданско общество, нещо, което не можахме да направим 30 г. Това направи протестът, да, от днес българинът е революционер, заяви адв. Хаджигенов. Проф. Минеков добави от своя страна, че се надява, че вече българите са революционери. Имаме шестима прогонени министри, серия от инциденти вътре в правителството, едно отваряне на европейските очи, което и продължава, скоро ще имаме успех, посочи Минеков.

/БГНЕС

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Управителят на БНБ обяви кога еврото ще стане националната ни валута

0 (0) България ще е готова да приеме еврото през 2023-2024 година. Това твърди управителят на БНБ Димитър Радев в интервю за списание на Българска стопанска камара. „Нашето очакване, както и това на европейските ни партньори, е престоят във валутния механизъм да не се проточва във времето. Целта на този […]
евро
BulgarianEnglishGreek