Барселона Гейт стигна и до Пакистан. Схемата на парите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

От онзи ден испанската преса elPeriodico, гръмна с новината, че каталунската полиция и прокуратура е започнала разследване срещу българският премиер Бойко Борисов.

От тогава насам главният прокурор и министър председателя на България замлъкнаха.

Няма ги вече по нито една медия в нито една новинарска емисия.

Премиерът Борисов, коментира ситуацията оклончиво от Брюксел. Каза, че е подготвен за тази атака и обвини за това съседа си по месторабота (вероятно президента Румен Радев), и ”децата на ГРУ” за скандала.

Той също така увери, че не е стъпвал в Барселона от години, и не си спомня да познава лицата, с който го свързват в разследването.

Вчера светкавично започна затварянето на луксозния магазин на спрягащата за любовница на Борисов, Борислава Йовчева.

Както жалбата, така и разследванията, до които “Ел периодико” е имал достъп, установяват, че бенефициентът на този предполагаем заговор ще бъде Борислава Йовчева, български ексмодел, чиято евентуална връзка с Борисов е под лупа. Йовчева и баща и, бивш електротехник, са били част от две компании със седалище в Барселона: Numin Invest SL и EMA BGS SL, които са получили над пет милиона евро от 2013 г.. Според запитванията тези суми идват от “физически лица, които не пребивават в Испания”.

Борислава Йовчева и семейството и, обитава луксозна къща в Барселона и се предполага, че дъщеря и Ема е незаконна наследница на Бойко Борисов.

Скандалът с премиера на България придобива огромен отзвук и в Пакистан!

Ето и пътя на парите според разследване на Атанас Чобанов от Биволь

ОСТАВКА?

Редно ли е след такъв грандиозен скандал, Борисов все още да не е подал оставка? Главният прокурор Иван Гешев да се е покрил, без да иска тълкуване от конституционният съд, дали може да иска имунитета на премиера на България.

Тава не е ли двоен стандарт? За неудобните на деня съд и затвор без доказателства веднага, а за силните днес – мълчание!

В една правова държава, е редно при такъв огромен международен скандал, да се подаде веднага оставка, да се започне незабавно разследване и от местните служби.

По не официални данни Бойко Борисов все още не се е върнал от Брюксел, където бе на извънредно заседание на Европейския съвет.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Собственик на отнето жилище стреля по частен съдебен изпълнител

0 (0) Полицията във Велико Търново задържа мъж, който тази сутрин e стрелял срещу частен съдебен изпълнител, предаде БНР. Частният съдебен изпълнител Дияна Колева е изпълнявала въвод във владение в жилището на 65-годишен мъж във Велико Търново. Собственикът, чийто апартамент е отнет, е отказал да пусне съдия-изпълнителя. Барикадирал се е в […]
стрелец

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.