Васил Божков: Али Баба ще разкаже истинска история

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
божков

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков обяви във Фейсбук, че в понеделник (1 юни) ще разкаже вместо приказка истинска история за Али Баба.

baner-zdrave

В публикация с видео той казва, че „преди десет дни Deutsche Welle публикува приказка за Али Баба. Хунтата се скри и замълча. Утре Али Баба ще ви разкаже истинската история.“

Посланието явно е съобщение, че ще направи нови разкрития. Препратката с Али Баба е към анализ на Даниел Смилов от 21 май за „Дойче веле“ – „Да проверим версията на Божков“. В него той пише:

„Имало едно време една щастлива държава, чийто бюджет трябвало да получи 700 милиона лева повече от игри на късмета. Вместо в бюджета обаче жълтиците отишли в пещерата на Али Баба. Сговорили се Али Баба да раздели голямата плячка със свои другари. Да даде част от нея на телевизия под формата на договори за реклама. С друга част да издържа голям столичен (футболен) клуб. Али Баба разбрал как да дели жълтиците на срещи с финансовия министър и собственици на телевизията. Дори си запазил паметна записка от едната среща, на която фигурирал подписът на негов другар под ангажимент да му осигури правителствен балдахин. За другите срещи пък Али Баба запазил есемеси. Нещо обаче в сговора се развалило. Другарите завидели на Али Баба и решили да му отнемат цялата хазартна пещера. За да се спаси, той се качил на летящото си килимче и се озовал в приказния Дубай.“


Али Бабае герой от приказката „Али Баба и четиридесетте разбойници“, която е от сборника „Хиляда и една нощ“.

Business Here

От няколко седмици Божков, който се укрива в Дубай използва социалните мрежи като медиа и разпространява през тях части от документи, разговори, новини и дори шеги. През статуси той реагира и на събития от деня. В събота напр. по повод отговор от прокуратурата, че финансовият министър Владислав Горанов е разпитван. На няколко пъти той прави и предварително съобщение какво ще покаже на следващия ден.

След като в началото на май, обвиняемият бизнесмен наруши мълчанието си и в интервю за Би Ти Ви сравни управляващите с „хунта“, обвини ги в заграбване на бизнеси чрез институции – бухалки и насочи вниманието най-силно към финансовия министър, като каза че само с него е обсъждал хазартния си бизнес.

Тогава той обяви, че ще подаде сигнал до български и чужди институции, като не каза за какво, но от намека му се разбра, че може би ще е свързан с Горанов и управляващите. През тази седмица написа, че съди България и заради отношението към колекцията му от антични предмети, но без да покаже документи.

На 15 май Божков представи като част от „сигнала“ снимки от есемес кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов. Той атакува и в други публикации финансовия министър (като за запора върху Телефонната палата през седмицата), а в пост в „Туитър“ дори предположи, че оставката му е била скъсана от премиера.

През Фейсбук премина и историята около собствеността на „Левски“, а през седмицата – Божков показа и кореспонденция, с която твърди, че един от ритоните от колекцията му, който е иззет от прокуратурата вече бил на „свободния пазар“ за продажба.

източник: dnevnik.bg

Васил Божков: Али Баба ще разкаже истинска история 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Гешев пуска компромат за Бобокови, преписан от книга на Григор Лилов от 2003 г.

() Главна прокуратура пробутва на медиите списък на милионери и милиони, преписван от книга на журналиста Григор Лилов. Това става напълно ясно, ако човек сравни числата и имената от раздаден на медиите списък от обиск в имоти на бизнемените братя Бобокови. След ареста на братя Бобокови, прокуратурата представи на медиите […]
Grigor_Lilov_nai-bogatite