Директорът На БНТ Емил Кошлуков Получил 100 000 Долара И Над 50 000 Лева От Фалиралата КТБ

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

Евродепутатът Елена Йончева е имала договор с ТВ7, заради който е обвинена за пране на пари.

Интересно е, че през 2013 година член на управата на компанията, която е била собственик на телевизията на банкера-беглец Цветан Василев, е бил – директорът на БНТ Емил Кошлуков.

По това време Елена Йончева прави своите документални филми за тази телевизия.

При Кошлуков обаче има още много интересни работи за проверяване. Например -необезпечен префернциален заем от КТБ за 100 000 долара, който е бил с 1 година гратисен период. Отпуснат е с решение на Цветан Василев, кото лично е написал нареждането за кредита. Той е даден на Кошлуков, по-малко от 4 месеца преди фалита на банката.

Заемът за 100 000 долара е описан – като невърнат, в доклад на Фонда за гарантиране на влоговете от януари 2016 година. През 2017-а в доклад на синдиците е упоменат и друг невърнат кредит от 50 212 лева, който бил натрупан по карта на Кошлуков от КТБ, явно златна или платинена. Той си признава пред изданието “Медиапул”, че бил имал 25 000 долара да връща (в списъка са още имена като Доган и Етем), ама имал и 30 000 лева да взема от банката.

В момента Кошлуков се изявява и като един от водещите на телевизионното предаване “Още от деня” по държавната телевизия. В ефир той не спира да “громи” опозицията от БСП и не спира да повтаря колко виден антикомунист и демократ бил. Явно поради това не “го закачат” да връща парите.

На въпрос – поради каква причина е бил ощастливен от Цветан Василев с преференциален необезпечен кредит от 100 000 долара и то само 100-ина дни преди фалита на банката, сегашният програмен директор на БНТ1 отвърнал, че не можел да коментира предаване, което не е гледал. Той явно визира документа, описан официално от синдиците на КТБ през 2016 година. Този документ беше показан от Соня Колтуклиева в предаването на Люба Кулезич по телевизия “Евроком”.

Кошлуков става на 16 септември 2014 година директор на същата телевизия ТВ7, която самият Цветан Василев твърди, че е финансирана от КТБ с 300 000 000 лева!

Думите му са потвърдени на Деня на телевизията 7 май 2015 година от финансовия министър Владислав Горанов на заседание на правителството, твърдят журналисти.

Той уточнил, че става дума за 288 000 000 лева! Това е много повече от националния бюджет за култура на България.

FB IMG 1582507759896

копирано от: vestnikutro.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Биологичната война на САЩ срещу Китай

0 (0) Зашеметяваща новина, предизвикваща смразяване на кръвта, току-що дойде от Индия. Ананд Ранганатан, професор по генетика в Държавния университета «Джавахарлал Неру» в Делхи, и неговите колеги публикуваха доклад върху изследването на китайския коронавирус. Те открили, че той се е образувал от два различни вида коронавируса, разпространени сред животни (прилепи […]
биологична война
BulgarianEnglishGreek