Длъжностни и официални лица не спазват мерките на оперативния щаб, кой ще ги накаже?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
За едни може за други не, а г-н Гешев, г-н Борисов, г-н Радев и г-н Мутафчийски?

Депутатите и администрацията в народното събрание погазват указанията на Националния оперативен щаб (на Бойко Борисов) за спазване на остояние един от друг, носене на маски, ръкавици, очила и хигиенизирането след всеки изказвал се от трибуната депутат, включително и още куп нарушения, които са заложени като мерки за справяне с разпространението на заразата с covid-19.

parlament merki

Ще бъдат ли наказани с глоба и затвор, г-н Главен прокурор Иван Гешев? Ще бъде ли затворено народното събрание като инкубатор на зарази?

Премиерът Бойко Борисов заяви в ефир, че щом фирмите (най-вече!), предприятията, дружествата, учрежденията не спазват разпоредбите на оперативния щаб, оглавяван от Мутафчийски, като не осигуряват здравословна и стерилна среда на служителите и клиентите си, то тези фирми, предприятия, дружества, учреждения ще бъдат затворени. Защо не се изпълняват тези нареждания и не се спазват указанията от законодателния орган на България – Парламента? 

Борисов посъветва в ефир шефовете на пострадалите фирми от кризисните мерки заради covid-19 да продадат скъпите си коли, за да погасят задълженията към служителите си. В този ред на мисли, нека цялото народно събраните и министерски съвет да продадат автомобилите си и да прехвърлят парите сделката към министерството на здравеопазването за лечебните заведения, а не да откриват дарителска сметка и да просят милостиня от данъкоплатците, които и без това им плащат заплатите и осигуровките – здравни и пенсионни.

ivan geshev pravna komsiya 0
prezidentstvo merki1

Освен това днес имаше заседание при президента Румен Радев, на което присъстваха както президента и премиера Борисов, така и лица от оперативния щаб, министри, секретари на президента, които също погазиха разпоредените правила за извънредно положение – без маски, без да спазват отстояние един от друг, без ръкавици…
Това ли е примерът, който дават на обществото? И как искат гражданите да са изрядни, когато законодателната изпълнителната, включително и съдебната власт (в лицето на главния прокурор Иван Гешев, присъствал на заседанието на правната комисия вчера в НС), не спазват указанията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса?

Десислава Иванчева

Днес имаше извънредно заседание на НС. На трибуната излизаха депутати и министри без маски и ръкавици. Говореха, регулираха микрофоните с голи ръце, кашляха (най-много кашляше правосъдният министър), хвърчаха орални секрети, те пак пипаха микрофоните, после си сядаха на местата. Сядаха един до друг и си говореха от близко разстояние, пипаха се по лицето. Г-н Николов от ГЕРБ дори няколко пъти си опипа носа и устата. Никой не дезинфекцира микрофоните.

Г-н гл. прокурор, в НС не се спазват задължителните мерки за карантина.

kirilov pravosden 1

източник: liberta.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Великобритания доказа, че е Велика! Мерките за работниците и бизнеса са невероятни!

0 (0) Великобритания затваря принудително от тази нощ всички ресторанти,кръчми,кафенетa , театри, фитнес зали и търговски центрове за да помогне в борбата с ограничаване на разпространението на корона вирусът. Училищата също затварят като само децата на ключови работници за страната, ще имат право да ги посещават. Това са деца на […]
Big Bend

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.