Дончева: Провокаторите на протеста в сряда са ръководени от бивш министър на вътрешните работи

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
дончева

Продължителното хвърляне на бомбички срещу полицията в сряда вечерта е било ръководено от бивш министър на вътрешните работи чрез пускане на футболна агитка на „Левски-Запад и изтеглянето ѝ назад с цел останалите протестиращи да се изправят срещу служителите на реда.“

Това разказа в предаването на Дарик „Реактивно“ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, като се позова на информация от свои източници.

Тя отказа да уточни името на бившия вътрешен министър, но посочи, че управляващите са използвали съзнателна провокация, за да употребят насилие в размери, непознати за последните 30 години.

Относно възможността да бъде създаден експертен кабинет в рамките на сегашното Народно събрание Татяна Дончева посочи, че каквото и да е ново правителство ще бъде правителство на настоящия парламент, който според хората е изчерпан.

Според нея отбраната на управляващите ще продължи, докато премиерът Бойко Борисов не бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. Дончева припомни, че нейното движение и още няколко организации са отворени за привличане на хора, които са срещу статуквото и желаят да участват в следващите избори.

Агитката на „Левски-Запад“ съзнателно намесена в протеста.

Става дума за съзнателно и дирижирано пусната агитката на „Левски-Запад“ със задача, да бъде пусната достатъчно продължително време да замеря полицаите с пиратки и бомбички, след което да потъне в тълпата назад. И тъй като хората не са обиграни, да се окажат те срещу полицията, когато тя да започне да ги млати без значение, че не те са употребявалите бомбички. Тези, които са предизвикали агресията, от тях няма никой задържан и те са се измъкнали“, обясни Татяна Дончева.

Мои източници казаха, че това се ръководи от бивш министър на вътрешните работи, каза тя, без да назове обаче име.

Без значение с чий мандат, няма място за нов кабинет в този парламент

По думите ѝ в сегашния парламент каквото и да било ново правителство ще бъде кабинет на сегашния парламент. „Няма значение с чий мандат, нито с какви лица – хората казват, че парламентът е изчерпан. Нито има резон някой да се упражнява в Конституция, нито има резон да се упражнява в правене на нови правителства. Те просто като опълченците на Шипка ще бранят някакви месеци“, допълни Татяна Дончева.

Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от МС

„Аз очаквам, че до края ще бранят властта. Бойко Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. Той затова и не ходи на работа. Два месеца правителството работи онлайн, единият от самолета, другия от космоса в ракетата, само и само просто да не се сблъскват с протеста. Кой от Банкя, кой от Бояна“, каза още лидерът на „Движение 21“.

Просто трябва да бъде изнесен и трябва да се помисли логистично как да се реши тази задача, допълни тя.

Дарик

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Кадри на насилието: Това е баща. Отстрани е детето му

0 (0) Поредна снимка, показваща безпрецедентно полицейско насилие над протестиращи, взриви нета. Става дума за баща, приклещен от няколко жандармеристи, докато малката му дъщеря гледа отстрани. Снимката е разпространена от потребител във Facebook. Ето и какво написа той: „Видях много призиви за това,че полицаите имали семейства… На снимката виждате баща,проснат […]
poloce

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.