ЕНП – най-големият враг на Европейския съюз

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
панев

ЕНП – най-големият враг на Европейския съюз. Никой друг не може да нанесе такива щети на репутацията на общността, колкото пресметливите бюрократи, които не смеят да заявят позиция, за да не загубят няколкото гласа на бойкоборисовите покемони.

Даже Льо Пен, Фарадж и Алтернатива за Германия не са толкова вредни, защото мнозинството гледа на тях като на клоуни. Великобритания не напусна заради Фарадж, напусна заради такива като Вебер. Стотици хиляди българи – от дребния бизнес, работещи, всякакви хора, губят доверие в ЕС. Защото виждат надпреварата в красноречие, която не променя нищо. Напротив, новите регулации им стъжняват живота.

Адмирации за нашия евродепутат Радан Кънев. Знае за риска, че кафявите медии ще го обявят за национален предател, но въпреки това поставя на масата проблемите и решенията. Нищо, че го заглушиха.

В такава среда виждаме кои са ни приятелите. Зеленият Даниел Фройнд ясно заяви, че еврофондовете захранват мафията в България. И не само тук. Те са структурния проблем. Затова не можем сами да си решим задачата. Защото се бием с вързани ръце, докато противникът играе с белязани карти.

Стратегически приятели са ни и пестеливата петорка с говорител Марк Рюте. Техните цели ще съвпадат с нашите за дълъг период от време.

И големият въпрос е за това как ЕС да бъде силен, приобщаващ, справедлив и значим. За мен е като се върне към базовите си ценности. Свобода на движение на стоки, хора, капитали. Заради това растем, макар и с много под потенциала си. Но можем много повече. Стига да си развържем ръцете и започнем истински да творим. А не да пишем проекти.

Владислав Панев, Политик (из фейсбук)

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Радан Кънев: Борисов излъга своите европейски партньори (ВИДЕО)

0 (0) Вчерашният дебат, както е видно от повечето сигнали, не излъчи достатъчно силен ангажимент за решаване на реалните проблеми у нас. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ евродепутатът от „Демократична България“/ЕНП Радан Кънев по повод дебата в Европарламента относно върховенството на закона у нас. Ако ЕНП не се включи […]
кънев

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.