Иван Бакалов: Знаете ли защо на Борисов му викат Пунта Мара?

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
пунта-мара

Иван Бакалов, Фейсбук

„Защо на Борисов му викат Пунта Мара? Бил му стар прякор… Ето защо. Той обяви, че правителството „мобилизира 4,5 млрд. ресурс“ за помощи за фирми и хора.

Да ги смятаме:
– 500 млн. лв на ББР (банката най-щедра към Пеевски) – за гаранции по кредити, за които ще кандидатстват фирми.
– 200 млн. лева за гаранции по безлихвени кредити до 1500 лв., за които могат да кандидатстват останали без работа. Ще ги връщат, разбира се.
– До 1 млрд. лв. отпуснат да плащат 60% от заплатите на застрашени от съкращения работници, другите 40% ще ги плаща работодателя. Пита се, ако работодател фалира, или е в невъзможност да изплаща и 40%, ще държи ли на заплата работници? Тази сума стига за 2-3 месеца за 500-600 хил. души.


-500 млн. за допълнителни разходи за заплати в здравеопазването, в МВР и военните. Най-много ще глътнат военните и МВР, както се сещате – те са повече от лекари и сестри. Това не е голям жест, извънредния труд в болниците така или иначе трябва да се плаща. А на военните за какво? Че ще ги изкарат да патрулират? Те иначе какво правят?
– 50 млн. – по 30-40 лв. на пенсионер за Вeликден – всяка година ги отпускат, не е някакво чудо.
– 20 млн. лева за социален патронаж – дали стигат и за месец, при толкова затворени вкъщи хора.
– 600 млн. лв. отложено плащане на данъци до края на юни. Това Борисов го брои като отпуснати пари на хора и фирми. Щели да останат в тях, казва Горанов.
– За фирмите в туристически бизнес – не били много пострадали, защото сезонът в зимните курорти свършвал и без друго, а те са спечелили от куверти по празниците – „Сиреч, има мазнинка“, каза Борисов.


За туристическия бизнес – не бил пострадал, зимният сезон свършвал, а те припечелили от куверти по празниците „сиреч има мазнинка“, каза Борисов.
Каза още, че банките били пълни с „огромни милиарди“ депозити на хора и фирми, имало и касови наличности във фирмите…
…Гърция, страната с най-голям дефицит, отпусна общо 13,8 млрд., пари в брой на човек, на фирми, покрива сметки. Испания отпуска 200 млрд. евро, покрива всичко…“

източник: petel.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Стотици хиляди българи се върнаха заради коронавируса. Какво ще им предложи България?

0 (0) Управляващите в България дълго време се опитваха да примамят емигрантите обратно в родината. Без резултат. Сега коронавирусът им “помогна”. Готова ли е страната за завърналите се стотици хиляди българи? В България се случи нещо невиждано: стотици хиляди българи от чужбина – от Англия, Испания, Италия, Германия – се отправиха […]
терминал