Кметът на Стара Загора отмени всички местни ограничения

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Със свои заповеди Живко Тодоров отвори автогарата, премахна вечерния час в „Лозенец“ и радиуса от 250 метра за кучешки разходки

кмета-на-стара-загора

Кметът на Стара Загора отмени всички местни ограничения за разпространение на заразата с коронавирус в старозагорска община, съобщи пред Радио Стара Загора той. Със свои заповеди градоначалникът отвори автогарата,  премахна вечерния час в „Лозенец“ и радиуса от 250 метра за кучешки разходки, както и  забраната за струпване на повече от двама души на обществени места. Отключват се и кучешките градини. 

baner-zdrave

Заповедите са издадени във връзка с разпореждането на Министър на здравеопазването Кирил Ананиев, който вчера нареди “да се преустановят или отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Закона за здравето и със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.“, обясни Живко Тодоров.

„Заповедите за ограничения съм издал единствено със съзнанието, че трябва да се предотврати заразата. Направих го с грижа за здравето на хората, но след като излиза такава заповед на министъра, ние нямаме друг изход освен да ги отменим“, посочи кметът и уточни, че отмяната на ограниченията влиза в сила от днес.

Живко Тодоров изрази надежда, че старозагорци са достатъчно отговорни и ще продължат да бъдат дисциплинирани в грижата за своето и това на близките си здраве.

източник: БНР

Business Here

Кметът на Стара Загора отмени всички местни ограничения 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Представители на различни професии се вдигнаха на протест (ВИДЕО)

() Готвачи, бармани и сервитьори, както и други служители в заведения протестираха пред сградата на Министерски съвет. Протестът в центъра на София е бил организиран в социалните мрежи в интернет, информира БНР. Повечето от протестиращите са уволнени или са „пуснати” в неплатен отпуск: “Протестираме, защото държавата ни уволни от работа. В момента […]
министерски-съвет