Конгресът на САЩ и ФБР разследват български политик и олигарх за корупция

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
kongres_sashch_peevski
Български политик и олигарх е разследван от Конгреса на САЩ (The United States Senate’s Committee on Homeland Security and Governmental Affairs – HSGAS) за публична корупция чрез финансиране на американска лобистка компания със средства с неясен произход, които са предназначени за корумпиране на американски политици. През месец февруари на 2020 г. Международният отдел на FBI (International Corruption Unit) засича прехвърляне на големи суми пари към американската компания, за които има основателни подозрения, че отново са предназначени за влияние над американски политици. Във фокуса на разследването е българският политик и олигарх. 

В информацията, която LIBERTA.BG получи от своите източници зад океана, не се съдържа името Делян Пеевски, но е посочено, че парите са прехвърляни от компанията Soda Communications Bulgaria към американската Blue Star Strategies.

Във връзка с това разследване на Конкреса на САЩ има запитване отколегите журналисти на The Wall Street Journal към HSGAS: дали огромните суми пари към Blue Star са изплащани от полулярен български политик и олигарх?, научи нашата медия.

С Делян Пеевски се свързва  компанията „Дореко комерс„, която имаше търговски договор с „Юрий Гагарин“ и продаваше продукцията му. Собственикът ѝ от Британските Вирджински острови Doreco Limited си създаде и рекламната агенция „Сода комюникейшънс“ през 2014 г., която веднага започна да обслужва „Булгартабак“. „Дореко комерс“ е собственик и на „Принт трейдинг“ – дружеството-инвеститор в печатница на медиите на Делян Пеевски и майка му Кръстева. 

На фона на разследванията на САЩ и продължаващите 32 дни антиправителствени протести в България, оставката на българският министър-председател Бойко Борисов, свързван в САЩ с Делян Пеевски, е очаквана до дни.

Цялата западна преса е залята с публикации, сочещи Борисов  като нарицателно за политик и държавник, символ на корупцията и беззаконието в България и Европейския съюз (ЕС). Той е пример за това – какво всеки един имащ власт или стремящ се от тук нататък към властта не трябва да бъде.

Предсрочните избори в България ще са факт. 

източник:liberta.bg

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Заявка за оставка? Борисов с изненадващ пост (СНИМКА)

0 (0) Министър-председателят публикува кадър с внуците си Във време на протести премиерът Бойко Борисов публикува снимка с внуците си. „Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!“, написа той. eurocom.bg […]
borisov

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.