КОЛКО СТРУВА МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО НА КАРАКАЧАНОВ?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
каракач

Премиерът Зоран Заев самоуверено заяви, че македонският език и македонската идентичност не подлежат на преговори. Военният ни министър му отвърна, че ще блокираме еврочленството им, ако северномакедонците не припознаят българския език като роден.
Всъщност истината е проста и не особено чистоплътна: вицето Каракачанов е идеологът на подписания на 1 август 2017 г. договор с Македония, в който им признахме езика с витиеватата формулировка „македонски език според конституцията на Република Македония“.


Преди три години Каракачанов вдигна бялото знаме и обяви капитулацията за победа, за да задоволи кариеристичното си его – да бъде военен министър. Защото в Брюксел му казаха, че не може да е военен министър на НАТО-вска държава, ако блокира членство на друга държава, което вече е одобрено от Големия брат.


Военният бос преглътна и друго поражение – Преспанският договор между Гърция и Македония, сключен от премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев. С него съседите набързо се преименуваха в „Република Северна Македония“ и вече официално претендират за настойничество върху Пиринска Македония и върху създаденото от тайните им служби „македонско малцинство“, наброяващо стотина маргинала.


Последният му провал произведе персоналното му назначение в смесената историческа комисия – доц. Наум Кайчев. За да умилостиви македонистите в спора ни за Гоце Делчев, доцентът сътвори гениална формула: „Гоце Делчев е едновременно и македонец, и българин – македонец в регионален смисъл и българин в народностен смисъл…“
Вероятно уникалната двойна националност ще се изписва и в продаваните на килограм български паспорти в Македония и Косово…


Не звучи патриотично, но е факт: Каракачанов изтъргува македонските българи за едно министерско кресло, а сега вие на умряло от коварството на македонистите. Но поне има шанс да влезе в Гинес като единствения в света министър, който първо подписва договор, а след това преговаря за съдържанието му.
За патриотичното си дело заслужава тази награда – лично той да подпише европротокола за стартиране на преговорите за членството на Република Северна Македония в ЕС!
След което да закрие ВМРО. Или като успешен търговец да я преименува на ВМРО – ЕТ „Каракачанов“.

Велизар Енчев, Фейсбук

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Апартаментът на Владислав Горанов - казус “на трупчета”

0 (0) Разследване на в. "Сега" Казус на трупчета. Така може да бъде определен случаят с апартамента на бившия вече финансов министър Владислав Горанов. Въпросът дали съществува извършено престъпление продължава да стои на дневния ред на прокуратурата, която иначе продължава усилено да работи. Живее ли Владислав Горанов безплатно е въпрос […]
d0b0d0bfd0b0d180d182d0b0d0bcd0b5d0bdd182d18ad182 d0bdd0b0 d0b2d0bbd0b0d0b4d0b8d181d0bbd0b0d0b2 d0b3d0bed180d0b0d0bdd0bed0b2 d0bad0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.