Лошо ли се живееше по време на социализма в България

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
Sofia-80-te-1

През последните години разни „анализатори“ и политици коментират, че животът по време на социализма в България е бил лош.
Имало диктатура, ограничаване на правата на хората, дефицит на стоки… Ние обаче публикуваме едно друго мнение – на един от нашите читатели, за този период от историята на нашата страна.

Представяме ви го без редакторска намеса:
„1. Защо – уж много се чакаше за жилища, пък почти всички имаха собствени?!
2. Защо – уж се чакаше за телевизор и всякаква техника, пък всички имаха, а домовете ни бяха добре обзаведени?!
3. Защо – уж магазините бяха празни, пък хладилниците бяха пълни, а трапезата на хората богата и то с качествена и истинска храна. Даже ни задължаваха постоянно да ходим по банкети организирани изцяло от заводи и предприятия.
4. Защо – уж се чакаше много за кола, пък почти всяко семейство имаше и то нова?! Въобще, голяма мъка си беше….. „Мъчеха ни“ още от деца, та всяка година бяхме на летни лагери и екскурзионни летувания, а после пък ни задължаваха всички да ходим на работа и пак всяка година, почивка на море и Балкан.

„Мъчеха ни“ и ни задължаваха да се учим и лекуваме безплатно, та и неграмотни не разрешаваха да има. Та, лошо живяхме наистина.
Непознато преди 1989 година беше:да си безработен, да умираш от глад и студ, да си неграмотен, да си загубиш жилището, да си затънал в кредити, да си клошар и бездомник, да се тровиш с имитации на храни , а с 2 лева да си купиш 2 билета за градския транспорт примерно.

източник: zdravno.eu

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Танева в скандален запис: Предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред (ВИДЕО)

0 (0) Запис, в който министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева съветва зеленчукопроизводителите да си затворят очите пред измамите с европейски средства, публикуваха от сайта „Биволъ“. Във видеото, заснето по време на консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, проведен вероятно на 27 март тази година, Танева моли производителите […]
танева
BulgarianEnglishGreek