Моркови, картофи и лук стават дефицитни на пазарите в Пловдив

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
хранителни продукти

Наложиха ограничения за хората, които посещават общинските пазари в Пловдив. Заради извънредната ситуация предизвикана от коронавируса на търговците е разпоредено да не допускат клиентите да докосват плодовете и зеленчуците. Общовалидните мерки за лична защита също са задължителни и за търговци, и за клиенти.

На Събота пазара в Пловдив продавачите обслужват всеки лично и с кредит на доверие, че ще направят най-добрия избор от стоката вместо клиента. Новите мерки са необичайни и засега трудно се спазват.

Христо: За нас е по-добре, но клиентите са свикнали, особено тези с ръкавици те сами да си избират – по пазарите е така. Ще се опитаме да го наложим, след като това го има като наредба, няма начин.

Някои купувачи се ориентират в новата обстановка и наред със задължителните мерки за лична защита и дистанция започват да възприемат и поредното ограничение.

Илия Петров: Не беше трудно – сега това е втори магазин, в който пазарувам, гледам да се запася за повече дни да минимизирам излизанията.

Клиентите са в пъти по-малко след регистрираните случаи с коронавирус у нас и предприетите ограничителни мерки, обясняват продавачите.

Димитър Димитров: На общинските пазари в Пловдив вече се продава при извънредни условия. Започва да се усеща и дефицит.

Анна Видолова: Дефицитни са картофите в момента, старият лук е дефицитен, днес нямаше почти и краставица. Лимоните са дефицитни.

Голяма част от продукцията вече е и с по-високи цени на дребно.

Анна Видолова: Аз специално ще спра да работя, защото не мога да издържам на цените на борсата , хората мислят че ние спекулираме със цените.

Според търговци на борсите около Пловдив сега има силен интерес към отделни плодове и зеленчуци, които се търгуват на едро в особено големи количества. Това поражда и новия избор – или скъпа стока или липсата и на градските пазари.

източник: БНТ

Моркови, картофи и лук стават дефицитни на пазарите в Пловдив 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Над 30 км опашка от тирове на границата с Турция

() От полунощ Турция затвори границите си. Влизането и излизането с лек автомобил, микробус и автобус е невъзможно. Преминават само тирове. Заради взетите мерки за безопасност обаче опашката от товарни автомобили надмина 30 км. Забраната за преминаване важи за леките автомобили и автобусите. Към южната ни съседка се пропускат турски […]
граница на БГ
BulgarianEnglishGreek