На Борисов не му се получи да опитоми доц. Мангъров

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
New-Project-4

Илиян Василев: На Борисов не му се получи да опитоми доц. МангъровДоцент Мангъров ми става все по-симпатичен и достоен за уважение. Други сe огънаха под натиск, прибраха се. Той упорито отстоява своята научна истина. Физиката му не е особено внушителна но духът му е несломим. Няма значение къде, кога и пред кого. Борисов се опита да го опитоми, и се получи точно обратното.

Излизайки от срещата Атанас Мангъров създаде свръхочаквания към Борисов, че слуша, че се интересува, че може да се промени.

И много хора му повярваха. Аз не, разбира се. Но късата клечка остана у Борисов, защото доцент Мангъров продължава да ги „разбива“. И се чудят откъде да доведат подкрепа, от някакъв казионен лекарски съюз, началници на болници, които зависят за кариерата си от Него. И пак нищо.

Щом официоза „24часа“ го публикува, значи Борисов го е страх да го забрани или го пази за резервен вариант, ако нещата с щаба станат неспасяеми. Да обърне палачинката и да изтъкне че с моя „приятел“ Мангъров винаги са се разбирали.

Няма никакво значение, че го нападат от всякъде, от Пик до „десни“. Той върви напред и всички вече знаят, че има характер, има принципи и въпреки, че го клеветят, плетат интриги, той минава през тях като тефлонов човек.

Какво каза днес?

Че БПЦ се държи най-адектватно, защото отказва да затвори храмовете.

Атакуват го, че те са били проруски, но това с реакцията по коронавируса няма общо. Знаете съотношението в Синода, по отношение на признаването на Украинската Православна Църква. Действително сервилничат през Москва, но в случая ситуацията е друга.

Това, което правят е точно противоположното на това, което правявт в Москва – РПЦ затвори храмовете. За цялата страстна седмица. А нашите ги оставиха отворени. На принципа няма да върнем желаещ и това е достойна позиция. И един човек да иска да отиде – Храмът трябва да бъде отворен. Не са казали, че не трябва и не можете да си останете в къщи и да се помолите, нали?

Второ, най-агресивни в призивите си да се затворят храмовете, са същите хора които одобряват затварянето ни по домовете, да не можем да излизаме на чист въздух и слънце. Защото са си самовъзложили функцията на обществените пазители на Живота ни. Повтарям без никой да е искал това от тях.

Доцент Мангъров ви каза просто и ясно – няма нищо което да е извънредно, можем да се борим с вируса и без казармени методи, без да рушим икономиката се, без да се паникьосваме.

И за това го мразят, ох, как го мразят.

Най-вече защото кара хората да се замислят, дава им друго мнение, различно от щаба. Да, колегите му от Медицинския съвет го изоставиха сам да се бори, но толкова повече това му прави чест.

На кого ще поверите живота си за да ви излекува – на него или на някой от щаба?
Колкото и камъни да хвърляте, той няма да се откаже!

Capisci?.

Илиян Василев, Фейсбук

източник: alarmanews.com

На Борисов не му се получи да опитоми доц. Мангъров 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Турция насочва към Европа мигранти, заразени с коронавирус

() Гръцкитe влacти cмятaт, чe Турция e кoнцeнтрирaлa в зaпaднитe cи крaймoрcки грaдoвe мнoгo мигрaнти, кoитo ce гoтвят дa прeминaт нa гръцкитe ocтрoви в Eгeйcкo мoрe. Пo-притecнитeлнo oбaчe e тoвa, чe Турция плaнирa дa нacoчи към Гърция и други чacти нa Eврoпa мигрaнти, кoитo ca зaрaзeни c кoрoнaвируc. Тoвa пишe […]
мигранти
BulgarianEnglish