Отговорите на новия компромат от Божков, преди да са дадени

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Васил Божков публикува паметна записка, от която се вижда, че той и Кирил Домусчиев са се разбрали хазартния бос да преведе 240 млн лева на Нова телевизия и ФК „Лудогорец“ – собственост на Домусчиев. Божков твърди, че този „договор“ е сключен под натиск от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Условието било, че ако плати милионите, те ще оставят бизнесът му да съществува.

нова

Божков пише още, че по-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, са били оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

baner-zdrave


Ден преди да пубикува този текст Васил Божков изрази надежда в профила си във Фейсбук, че се надява този път някой да прочете написаното. Вероятно имаше предвид главният прокурор Иван Гешев, който в интервю за БНТ заяви, че не е чел разменените есемеси между Божков и Горанов, касаещи работата на Комисията по хазарта, но други прокурори му казали, че няма никакъв повод да им се обръща внимание.  

Не е трудно да се предположат отговорите на новите данни, които публикува Божков.

Владислав Горанов: Не знам нищо за договорки между хора от частния бизнес. Какво са се разбрали г-н Божков и г-н Домусчиев е тяхна работа. Те са достатъчно опитни хора и могат да се договарят както преценят, че е добре за тях. Като министър на финансите не мога и не бих се намесвал в подобни отношения.

Кирил Домусчиев: Не желая да обсъждам лични разговори и договорки, които засягат бизнеса ми – моя и на Васил Божков. Каквито й да са те, не са били под натиск от когото й да било. Трудно някой може да притиска Божков, доколкото знам…

Business Here

Бойко Борисов: Не искам да коментирам. Има много по-важни неща за страната в момента. Помагаме на бизнеса, отслабваме някои мерки и ограничения, да може хората да работят, да работят търговци, да се възстановява икономиката. Какво са се разбирали някакви бизнесмени си е тяхна работа. Не съм се месил на никого. Не ме интересува. Където е трябвало съм помагал… Как ще натискам… Божков… Да не кажа нещо… вече ми омръзна да ме питате такива неща…

Иван Гешев: Не ме интересува какво е пуснал или написал обвиняемият Васил Божков. Ако има да каже нещо по обвиненията, които са му повдигнати, да ги каже в съда като преди това се върне в България. Ще му осигурим всички условия и справедлив процес, както правим за всички. За нас няма разлика кой е богат и кой е беден, водещ е законът. Той задава нашите действия. Божков продължава традицията на един друг човек в Белград, да говорят отвън разни неща. Това е тяхно право, но не е сериозно.


Основният свидетел на прокуратурата Цветомир Найденов: Бррр……бррр… Божков е невменяем…

Божков ли?

***

Не очаквайте някой да признае, че самият Кирил Домусчиев е купил Нова телевизия под натиск или с договорка, че след това ще бъде компенсиран за дадените пари през кредит. Нещо като: Ти купи телевизията, а ние ще уредим рекламни договори да ти компенсират парите. Това не сте го чули от нас…

Няма да чуете също, че Нова тв на практика се ръководи от един депутат и обслужва определени среди в управлението, бизнеса и прокуратурата. Този политик е наредил дори изгонването на Силвия Зурлева, която бе член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп. Напуска телевизията на 8 май 2019 г. Умира при битов инцидент на 1 януари 2020 г. Никой няма да спомене дори, че финансовият министър участва в много сделки и договорки на задкулисието. Нито, че е в нерегламентирани отношения, нарушаващи драстично служебните му задължения и морала. Няма да стане дума за задкулисието въобще, защото то се отрича априори. Тук няма корупция – преборена е. Няма мафия. Няма тайни политико-икономически сделки. Няма кръг и негов изявен представител, който дърпа конците на политици и редица бизнеси. Такова признание скоро няма да чуем. Тук всичко е наред.

Тук е така.
Чисто съвпадение е, че братя Домусчиеви купуват Нова телевизия през март 2019 г., а в началото на юли се подписва споразумението между Кирил Домусчиев и Васил Божков.

Съвпадение е и, че Нова телевизия е купена за 185 млн евро, от които 100 милиона са от кредити от 4 банки. Договорката с Божков е да плати на телевизията и „Лудогорец“ чрез реклама 240 млн лева.

Съвпадения, съвпадения…

А сега сводката за коронавируса…

Фрог нюз

Отговорите на новия компромат от Божков, преди да са дадени 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

ПРЕДИ МИНУТИ: ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ОТ ДУБАЙ (СНИМКИ)

() Буквално преди минути бизнесменът Васил Божков, публикува в своята страница във фейсбук, още доказателства за рекламния договор с НОВА ТВ, като публикува части от договори с Нова, от които се вижда огромна разлика в стойността.  Това съответно потвърждава, по-рано неговата публикация във фейсбук на скандалната „Паметна записка“ Ето какво […]
договор