Продават талони, не плащат печалби

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Търговските обекти, в които се продават талони за двете частни лотарии – Национална лотария и Лотария България, вече не изплащат печалби, въпреки че там продължава продажбата на талони.

Не е спряла и телевизионната реклама на частните лотарии по телевизиите, откъдето още не са секнали обещанията за още печалби.

В петък парламентът гласува окончателно промените в Закона за хазарта, с които се прекратяват лицензите на частните оператори на лотарийни игри. Този вид хазарт вече ще се предлага само от държавния спортен тотализатор. Отнемането на лицензите за Национална лотария и Лотария България, става с влизането в сила на законовите промени, което се очаква да стане тази седмица, три дни след публикуването им в „Държавен вестник“. При второто четене на законопроекта изненадващо отпаднаха първоначалните му предложения, а именно да се даде тримесечен срок, в който частните оператори да върнат лицензите си. Премахната бе и възможността печалбите, които не са изплатени към датата на прекратяване на лиценза, да се изплатят до 30 юни 2021 г. Отпадна и текстът частните лотарии да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени. „Българите да спрат да си купуват талони“ призова лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

копирано от: informiran.net

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Беновска: Президент Радев, какво го играете – Urbi et Orbi , Левски или Sic transit Gloria mundi ?

0 (0) „Urbi et Orbi“. В католицизма това  са думите, с които започва папската благословия към всички християни  от балкона на базиликата Свети Петър в Рим на Великден, Коледа и други редки случаи. „Urbi et Orbi“ , в превод на български, означава „Към Града и към Света“. Като анонс за „папско […]
Беновска

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.