Проверките на софийските аптеки не засякоха спекула, а криене на обороти

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Проверките на софийските аптеки не засякоха спекула, а криене на обороти 1

Продължават съвместни проверки в столични аптеки, разпоредени от Софийска градска прокуратура, съобщиха от столичното държавно обвинение.

Повод за проверките е усложнената епидемична обстановка, въведеното извънредно положение на територията на Република България, заповедта на здравния министър. Тя е в изпълнение на разпореждане на Върховна административна прокуратура, мотивират се проверителите.

Целта е предприемане на мерки за предотвратяване на продажба на лекарствени продукти в аптечната мрежа, складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове, на спекулативни цени.

В понеделник, 16 март 2020 г., по разпореждане на Софийска градска прокуратура, четири екипа са проверявали аптеки в различни части на столицата – бул. „България“, бул. „Скопие“, ж.к. „Красно село“, бул. „Тотлебен“, ул. „Хан Кубрат“, бул. „Ситняково“.

В резултат на проверките не са били установени случаи на спекула с цените на лекарствата. Проверяващите купили предпазни маски на допустима цена. Установили разлики в касова наличност с дневния финансов отчет от фискалното устройство, вътрешна организация и др. Издадени са предписания за дезинфекция на търговските обекти.

В екипите са били представители на отдел „Икономическа полиция“ на СДВР, НАП-София, Областна дирекция по безопасност на храните, Столична регионална здравна инспекция, Изпълнителна агенция по лекарствата, Комисия за защита на потребителите са проверили редица аптеки. Уверението е, че са избрани селективно на случаен принцип.

Проверките на софийските аптеки не засякоха спекула, а криене на обороти 2

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 26 000 маски и над 17 000 дезинфектанти задържаха на "Капитан Андреево"

() 26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел задържаха на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Открити са в автобус с пътници с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Управляван е от турчин. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката обаче в багажното […]
8
BulgarianEnglish