Радан Кънев: Борисов излъга своите европейски партньори (ВИДЕО)

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
кънев

Вчерашният дебат, както е видно от повечето сигнали, не излъчи достатъчно силен ангажимент за решаване на реалните проблеми у нас. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ евродепутатът от „Демократична България“/ЕНП Радан Кънев по повод дебата в Европарламента относно върховенството на закона у нас.

Ако ЕНП не се включи реално в този дебат, ако не признае и не посочи реалните проблеми в страната ни, то този дебат ще се превърне в един партизантски и политически сблъсък, счита Радан Кънев. Той отхвърли критиките, че участник в изнасянето на предизборната кампания в Европарламента, като подчерта, че не е работа на Европарламента да се меси в партийни сблъсъци у нас. „Включително не му е работа да подкрепя днешното правителство, когато вижда много тежки проблеми“, заяви Радан Кънев.

По отношение на продължаващото близо 90 дни гражданско недоволство, Радан Кънев изрази позиция, че то няма предизборен характер. „В протестите неслучайно участват хора с различни убеждения. Но когато става дума за мафиотско превземане на правосъдието, на медиите, за усвояване на огромна част от европейските фондове и на републиканския бюджет от буквално шепа фирми, заобиколили властта, това не е предизборна кампания.

Това е обществен гняв, който трябва да намери своето политическо проявление в разумна и позитивна политическа програма за обществен прогрес“, посочи Кънев. Господин Борисов е дал гаранци и пред Европейската комисия, и пред ръководството на ЕНП, че ще започне нужните реформи. Парадоксът е, че ние като български граждани знаем, че той няма нито силата, нито независимостта, нито партията му има капацитета да проведе тези реформи.

Борисов излъга много пряко, много нахално своите европейски партньори, че реформите ще започнат и това разочарование, което кипи по улиците, много скоро ще бъде разочарованието и на партньорите от Европа, отбеляза още Кънев.

Целия разговор с Радан Кънев гледайте във видеото:

Радан Кънев: Борисов излъга своите европейски партньори

❗ Радан Кънев: Борисов излъга своите европейски партньориВчерашният дебат, както е видно от повечето сигнали, не излъчи достатъчно силен ангажимент за решаване на реалните проблеми у нас.Това заяви в предаването "Студио Actualno" евродепутатът от "Демократична България"/ЕНП Радан Кънев по повод дебата в Европарламента относно върховенството на закона у нас.➡ Ако ЕНП не се включи реално в този дебат, ако не признае и не посочи реалните проблеми в страната ни, то този дебат ще се превърне в един партизантски и политически сблъсък.➡ Кънев отхвърли критиките, че е участник в изнасянето на предизборната кампания в Европарламента, като подчерта, че не е работа на Европарламента да се меси в партийни сблъсъци у нас. "Вклъчително не му е работа да подкрепя днешното правителство, когато вижда много тежки проблеми".➡ По отношение на продължаващото близо 90 дни гражданско недоволство, Радан Кънев изрази позиция, че то няма предизборен характер. "В протестите неслучайно участват хора с различни убеждения. Но когато става дума за мафиотско превземане на правосъдието, на медиите, за усвояване на огромна част от европейските фондове и на републиканския бюджет от буквално шепа фирми, заобиколили властта, това не е предизборна кампания. Това е обществен гняв, който трябва да намери своето политическо проявление в разумна и позитивна политическа програма за обществен прогрес".➡ Господин Борисов е дал гаранци и пред Европейската комисия, и пред ръководството на ЕНП, че ще започне нужните реформи. Парадоксът е, че ние като български граждани знаем, че той няма нито силата, нито независимостта, нито партията му има капацитета да проведе тези реформи. Борисов излъга много пряко, много нахално своите европейски партньори, че реформите ще започнат и това разочарование, което кипи по улиците, много скоро ще бъде разочарованието и на партньорите от Европа.Целия разговор с Радан Кънев гледайте във видеото:

Публикувахте от Actualno.com в Вторник, 6 октомври 2020 г.

източник: actualno.com

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

ГЕРБ си напазарува чужди евродепутати: Евродепутатка от ЕНП иска в резолюцията да пише, че Божков финансира протестите в България

0 (0) Евродепутатката от ЕНП Роберта Мецола е внесла поправки в резолюцията за България. Тя настоява в една от тях да фигурира текст, в който се твърди, че известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира продължаващите протести. Сред общо 36-те поправки, които целят […]
roberta_macola

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.