Румен Чолаков: Борисов снове в Брюксел като просяка на Европа

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
румен-чолаков

Изведнъж разбрахме, че Бойко Борисов е гол и няма да се откажем да го свалим от власт и да променим България. Ние имаме много по-големи изисквания от това нашият министър-председател, когато е в Европа, да снове като просяка на Европа. Той е възприел като гордост и като тактика за преговори, че България е най-бедната държава и превърна България в просешката тояга на Европейския съюз.
Това коментира пред БНР Румен Чолаков от организацията „Път на младите“.

Чолаков се занимава с юридическа работа. Дълго време е живял в Лондон, днес е в Ню Йорк.

Той подчерта, че дебатът днес е между Борисов и развитието на България.

„Процесът е започнал, не може да е мигновен. За да стане една истинска промяна, хората не трябва да очакват, че ако падне правителството, промяната ще е мигновена. Протестите са като революционен начин на мислене на гражданското общество. Хората оттук нататък трябва да са коректив на всяко едно правителство“, заяви още Чолаков.

„Ние се борим да има експерти и технократи. Имаме качествени българи по целия свят. Ако някой ми поиска, аз съм готов за 48 часа да посоча имена за целия кабинет“, добави още той.

Според него най-отблъскващото нещо за хората с възможности да се занимават с българска политика е схващането, че политиката в България е мръсна работа и че всички са крадливи. „Политиката трябва да бъде благородна професия“, бе категоричен младият мъж.

Според Румен Чолаков е необходимо намаляване на мандата на главния прокурор и промяна в начина на избиране на членовете на Висшия съдебен съвет.

източник: epicenter.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Стоян Тончев: Не трябва да минаваме към избори без служебен кабинет

0 (0) Всеки един протест, чието ясно и категорично послание и искане не е свързано с оставката на Борисов и сформиране на служебен кабинет, само губи гражданската енергия. Вие, протестиращите пред БНТ, не знаете ли, че ако Кошлуков подаде оставка сега, ще бъде заменен с друг „Кошлуков“? Кое не ви […]
стоян-тончев

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.