Румен Радев: Интригите на главния прокурор и кабинета задълбочават кризата

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Изявление на президента Румен Радев

Публикувахте от bTV Новините в Сряда, 15 юли 2020 г.

„Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги само задълбочават кризата. Сегашният олигархичен властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на демократичната система минава през оставка на главния прокурор и честни избори.“

baner-zdrave

Това каза президентът Румен Радев в извънредно обръщение към нацията.

„Призовавам полицията и протестиращите за ненасилие и избягване на провокациите. Не бива да се разпирлява енергията за промяна. Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта. От всеки един от нас зависи това да се случи“, изтъкна държавният глава.

По думите му фактът, че протестите са обхванали редица градове в страната, показва, че се ражда национален консенсус срещу мафията и решимост да не се търпи корупцията и чадърът, който разпъва върху нея прокуратурата.

„Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани, че са „тинята на обществото“, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието. Никога народът ни не е бил по-единен в искането си за законност, не бил по-зрял в решимостта си да си върне държавата, да съхрани природата, да върне справедливостта в правораздаването, да върне истината в медиите“, допълни Радев. И призова гражданите „да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем интригите на задкулисието да внасят разединение в редиците ни“.

Business Here

източник: segabg.com

Румен Радев: Интригите на главния прокурор и кабинета задълбочават кризата 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

САЩ със звучен шамар към Борисов - спират газовите проекти у нас

() САЩ удря звучен шамар на управлението на Бойко Борисов като спрат газовите проекти. Още тази нощ се планира САЩ да наложат санкции на абсолютно всички компании, които са свързани с изграждането на „Турски поток“ – газопроводът, свързващ Русия и Турция под Черно море, откъдето трябваше да се отклонява тръба […]
borisov