Тити стана собственик на 35 милиона дълг. А Бойко скоро ще се изправи срещу гневна тълпа от 2-3 хиляди левскари

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
titi-otchet-levski

Тити Папазов триумфално обяви, че ще стане собственик на „Левски“ и, че Божков ще му прати акциите до дни.В последните дни пък самият Тити остро напада старото ръководство (хората на Божков), че било некомпетентно, и дори „не се обадило веднъж на самия Божков“.Приказките на Тити не могат да се приемат с твърде много вяра, той обича да си говори. Важно е да се видят фактите.В края на Април „Левски“ публикува финансовия си отчет.

И видяхме проявление на „мисирките“ и на журналистическото слабоумие. Бе обявено, че „Левски“ има 16 милиона лева дълг, и това изглеждаше като чудо, на фона на близо 40 милиона, когато Черепа пое отбора.Това обаче НЕ е вярно. Дълговете на „Левски“ реално са 35 милиона, което се вижда от самия отчет. Те са разделени в няколко пера, като 16 милиона е само най-голямото от тях. Това са счетоводни манипулации, за да изглежда клубът в по-добро състояние. Но реално общата сума не може да се скрие.

Очевидно Божков основно е издържал клуба. Което не е малко – дори само разходите за заплати са били 13 милиона лева, а общо разходите са 21 милиона. Разбира се, „Левски“ има и собствени приходи, независими от Божков, но видно от отчета, има някаква 18 милиона „приходи от продажби“, както и други 7 милиона – „поети нови заеми“, което прилича да са 25 милиона от Божков.Тези суми обаче са отишли за текуща издръжка, както и за минимално плащане на старите заеми. Най-вероятно е плащано основно към НАП – 2-3 милиона за 1 година.Всичко останало, което повлича „Левски“ надолу, си стои.В този формат, Тити няма как да спаси отбора.

Фактически няма как и да намери нов спонсор. Защото появи ли се такъв, тия 34 милиона веднага ще му се нахвърлят. За старите кредитори, няма по-добро от това отборът да се спаси. Все някога ще го изнудят да им плати.Т.е. който и да дойде като собственик, ще трябва да е готов да плати.Точно затова и собственик у нас реално не може да се намери. Възможен е само субект, тип „Божков“, с големи връзки във властта, а вероятно – и в подземния свят. Човек, от когото се страхуват. И страхът може да потисне желанието за съд и търсене на пари.

„Искаш ли да се разправяш с Черепа“ – тази мисъл е достатъчна, за да останат доста дългове в „замразено“ състояние и да се печели време.Аз лично, за втори такъв фактор, не се сещам. Може би Делян Пеевски. Но Пеевски не е криминален бос, нито мутра. Той е от новото поколение „лакирани“ законни бизнесмени, които правят всичко през държавата. А спрямо такива, можеш да пробваш граждански дела и натиск през УЕФА. Няма страх за живота ти. Точно затова Пеевски няма сериозен стимул да вземе „Левски“.

Работата няма да стане и със „спонсори“, защото без да са собственици, са още по-незащитени. Ако efBet даде 8 милиона (което е силно съмнително), веднага ще завалят дела и запори, за да се усвоят тези пари от кредиторите. Няма да може спокойно да се издържа отборът, като при Божков.В крайна сметка, самият той очевидно качи, и Тити, и Бойко, на шейната, и ги пусна по пързалката. Направил е всичко възможно, накрая е подарил и акциите. Той остава „светла личност“ в историята на „Левски“.

Която му подари още 1 година, добра селекция, добър треньор, и силен (като за нашите мащаби) отбор, в близост до титлата и купата на България. Накрая го смазаха, а с това потъна и „Левски“.Сега отговорността за спасението е у Бойко Борисов. Но точно в този момент – на хиляди народ, оставащ без работа, та дори – при трудна емиграция, това да се спасява футболен отбор е безумие.

Ако Бойко го направи, може да предизвика бурен протест срещу себе си. Начело ще е агитката на ЦСКА, която вече вилнее и буйства от гняв. А ако не го направи, 2-3 хиляди ядосани левскари ще идат пред Министерския съвет и ще крещят „защо погуби спасен отбор“.Не е изключено развръзката да стане съвсем скоро. С изтичането на карантината, започнат нови протести. Достатъчно е левскарите да идат на един от тях, и властта ще се разклати.

Добри Божилов, писател„Заветът

източник: komentari.com

Тити стана собственик на 35 милиона дълг. А Бойко скоро ще се изправи срещу гневна тълпа от 2-3 хиляди левскари 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Испанската полиция още разследва "Барселонагейт"

() Отказани са и подробности по разследването, тъй като още е висящо Разследването, което полицията в Каталуния води срещу премиера Бойко Борисов по скандала, станал известен като „Барселонагейт“, още не е приключило. Това казаха пред „Сега“ от прессцентъра на службата. Бяха отказани и подробности по разследването, тъй като още е […]
boko
BulgarianEnglish