Цитат на деня: Еврофондовете са кръвта за тези вампири в България

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
zx860y484_4121437

Фондовете на ЕС са кръвта за тези вампири, които я смучат и живеят от нея.

Това заяви евродепутатът от Европейската обединена левица/Северната зелена левица Клеър Дейли по време на дебат в Комисията за граждански свободи (LIBE) на европарламента, визирайки българските власти.

Разговорът бе посветен на бъдещия седемгодишен бюджет на ЕС, за който европейските институции спорят как точно да обвърже достъпа до еврофондове с върховенството на закона. Повечето изказали се евродепутати бяха силно недоволни от меката позиция на съвета (където са представени националните правителства).

Самата Дейли даде България като лош пример. Тя стана известна у нас и с острите си изказвания по време на предишно изслушване в LIBE.

„Парите на европейските граждани не бива да бъдат използвани за финансиране на корупция и нарушения на върховенството на закона, но това се случва. Искам да кажа какво означава това за страни като България. Сто милиона еврофондове за къщи за гости в селски райони се използват за частните вили на близки на правителството. Фермери, казващи, че милиони от европейските пари отиват в несъществуващи стопанства, а министърът на земеделието казва: „Мълчете си, нищо не казвайте, че парите ще спрат“. Подкупи, свързани с COVID. Търгове за инфраструктура, например магистрали, разпределени. Консултантски фирми, свързани със строителни фирми, счетоводство, пълно с видими подкупи. Чудно ли е, че позицията на съвета е толкова лоша, при положение че една от членките на съвета, седяща на масата, преговаряща за позицията на съвета, печели толкова много от еврофондове? Фондовете на ЕС са кръвта за тези вампири, които я смучат и живеят от нея. Трябва да спрем това, то продължи достатъчно дълго. Позицията на съвета е напълно неадекватна.“

източник: dnevnik.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Маркет линкс : Само 5 партии в парламента! ГЕРБ губи подкрепа, а патриотите аут!

0 (0) Ако парламентарните избори са днес в следващото Народно събрание ще влязат БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС. Това показват данни от проучване на „Маркет линкс“ по поръчка на бТВ, проведено от 18 до 26 септември сред 1058 души чрез пряко интервю и онлайн анкетата. Според […]
партии

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.