Вирусът стигна нови две области, общият брой на заразените у нас е 264

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Това обяви председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски

бели-дробове

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 264. На брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 21 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България.

Вирусът обхваща и две нови области – Хасково и Кърджали, където има по един положителен пациент. 14 са в София, в Смолян – двама, в Плевен – един, във Велико Търново – един и във Варна – един.

„В София доста се разшириха болниците – във ВМА има случаи, в Пета градска има 5 случая, в „Пирогов“ има още един интубиран пациент, в „Света Анна“ има два случая – жена и мъж, на 75 и 54 години, и от които единият е интубиран. И Инфекциозна болница, където досега нямаше положителен с коронавирус, сега вече има един мъж на 33 години“, каза още той.

Изписани като оздравели след две отрицателни проби са общо 8 човека. Утре се очаква да бъде изписан още един пациент.

„Има двама военнослужещи с положителни проби. За единия днес бе извършена авиомедицинска евакуация от Косово – старши-лейтенант, заедно с другия офицер с него. Те са много близко контактни, без клинични оплаквания, но с положителни пробаи. Ще бъдат настанени във ВМА. Има и един военнослужещ в Румъния на мисия там, който също е дал положителна проба и е настанен в инфекциозна болница в Букурещ“, каза още Мутафчийски.

В отговор на въпрос колко души са тествани за коронавируса той каза, че утре ще даде точна информация, но са над 6000.

На брифинга бе съобщено, че пациентката в Белодробна болница е с подобрение, интубирана е и при нея нещата се развиват в положителна посока. Щабът не разполага с данни в лечебното завдение да има персонал с положителни проби.

„По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове“, каза ген. Мутафчийски в отговор на въпрос за недоволството на граждани от пропускателния режим на входовете и изходите на областните градове.

източник: nova.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Всичко живо шие. Маски. Сега секи ден, секи час, насякъде има матриал!

0 (0) Шивашките цехове, цеховете за шипков мармалад и алтернатори за BMW – 12 и 24 волта, малките предприятия специализирали в производството на шунка и контакти за трифазен ток, заводите за амониева селитра и джезвета за турско кафе, в „Алтънбаш“, в „Сосите Женерал“, в „Дунарит“, големите корпорации – до вчера […]
маска

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.