Водещ народен представител: Стилът на управление на премиера Борисов е “разделяй и владей”

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
BOKO031

Тези неща, които ги говори частично – по медии, по брифинги, по магистрали, по дупки, където ходи да надзирава – г-н премиерът да бъде така добър да дойде в парламента, където е мястото, да информира народните представители. Всяка парламентарна група има какво да го попита. Какво страшно има в това премиерът да се яви при тези, които са го избрали? Той е премиер, а го е страх от истинските въпроси“.

Това заяви пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Георги Свиленски по повод провала на изслушването на премиера Бойко Борисов в парламента през миналата седмица. Заседанието на Народното събрание беше провалено от депутатите от ГЕРБ, “Обединенти патриоти” и “Воля” на Марешки. Те не се регистрираха за участие в него. Поради това парламентът не успя да събере необходимия кворум от най-малко 121 народни представители, за да започне работа.

Георги Свиленски отправи критики към действията на правителството в условията на криза:

България е единствената държава, която като икономически мерки предлага кредити… Няма никаква последователност, действа се на парче… Постига се само едно противопоставяне на хората. Това е стилът на управление на г-н Борисов – на принципа „разделяй и владей“. В тази криза му се удава още по-добре да противопоставя хората, пътуващи за провинцията, с тези, оставащи вкъщи; хората, които ходят в парка, на тези, които не ходят; хората, които имат кучета и си ги разхождат, на тези, които нямат кучета“, подчерта зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България” .

Георги Свиленски оцени медицинските мерки като “навременни и точни”, а социално-икономическите мерки като “пълен провал”.

източник: cherveno.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Радев настоя за публичен регистър на средствата, похарчени за борбата с коронавируса

0 (0) Президентът иска преразглеждане на дългосрочните проекти с осигурено финансиране Кризата с коронавируса вече предизвиква тежки социално-икономически последици. За да ограничат тяхното задълбочаване, европейските страни прилагат широк набор от мерки с ясното съзнание, че от тяхната структура, обхват и бързина на прилагане зависи благосъстоянието и прогреса на нацията, коментира […]
radev