Над 26 000 маски и над 17 000 дезинфектанти задържаха на „Капитан Андреево“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
8

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел задържаха на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Открити са в автобус с пътници с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Управляван е от турчин.

Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката обаче в багажното отделение на автобуса са открити недекларирани 70 кашона, съдържащи антибактериален гел в 13 440 опаковки по 50 милилитра и 3840 опаковки по 250 милилитра, както и 525 кутии с 26 250 броя защитни медицински маски.

Установено е, че контрабандно пренасяните стоки са собственост на един от пътниците в автобуса – румънски гражданин с инициали А.D. Съставен му е акт.

В края на миналата седмица митничари задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни облекла и 165 литра дезинфекционен разтвор при проверки на ГКПП Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Митничари от Териториална дирекция Южна морска пък откриха 165 литра дезинфектиращ разтвор в различни опаковки и 500 медицински маски, при проверка на МП Малко Търново на влизащ в страната от Турция лек автомобил.

Шофьорът на колата румънски гражданин е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената проверка обаче, митничарите откриват в багажното отделение на автомобила 10 кашона, съдържащи 32 туби с по 5 литра от два вида дезинфекциращи разтвори, други 5 туби с по 1 литър дезинфектант с дозатор, както и 20 броя празни пластмасови шишета с помпи и поставки за дозатори. В единия от кашоните са открити и 5 кутии с по 100 броя защитни медицински маски за лице, във фабрични опаковки. Контрабандните стоки за иззети. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт и ще му бъде наложена глоба.

При друга проверка в района на ГКПП Дунав мост 2 са задържани и седем кашона, съдържащи общо 6650 маски и 150 защитни облекла, превозвани в лек автомобил с немска регистрация, пътуващ от Турция през България и Румъния за Западна Европа. Според шофьора – турски гражданин, продуктите са закупени в Турция и са предназначени за ползване от служители на автосервиз в Германия. Съставен му е акт.

250 000 контрабандни медицински маски задържаха и на ГКПП Капитан Андреево при съвместна проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока за Унгария. При извършената проверка се установява, че в 50 от общо декларираните 553 колета с групажна стока има 250 000 медицински маски, които не са описани в документите. В други седем от колетите в товарното помещение са открити текстилни изделия с лого на световноизвестни марки.

Медицинските маски са задържани, а на шофьора на камиона е съставен акт. Стоките, носещи лого на известни марки също са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съдят трима от София за излизане под карантина, издирват и един, напуснал страната

0 (0) Софийска районна прокуратура води четири досъдебни производства срещу трима души от София за нарушаване на карантина, а се разследва и издирва още един, който дори е напуснал страната. В момента се уточнява движението на Б.В. – точно кога е напуснало страната, в каква посока, колко дни е пребивавал в Италия, кога […]
Open Law Book And Mallet

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.