Покъртителна истина за жената, която плаща по 30 лв. за протестите срещу Радев!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
5
(4)

Дора Шопова е името на жената, която раздава пари за протести срещу президента!

Както стана ясно вече, протестите срещу президента Румен Радев, които вървят от няколко дни, са платени. Успяхме да научим името на един от спонсорите на всичко това.

Жената се казва Дора Шопова и е от Пловдив. Тя е в пенсионна възраст и е заклет фен на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това личи от публикациите й във Фейсбук.

Дора Шопова раздава по 30 лв., за да протестираш пред президентството

Неин чат с друг човек, съдействал за изобличаването й, бе засечен и изкаран на показ. В него става ясно, че Дора раздава по 30 лв. на човек да стои цял ден пред президентството. Това е тарифата на ден. Който желае, може да изкара и повече, като направи повече смени.

Скандален чат

Явно протестите са се превърнали в добър бизнес и начин безработните да изкарат някакви пари. От чата се разбира, че партия ГЕРБ плаща за тази услуга.

Най-покъртителното обаче е, че тази жена си изкарва хляба като приемен родител. Очевидно пенсията й не й стига и затова е станала приемен родител.

Мнозина се възмущават в мрежата, че Дора Шопова възпитава деца, при положение че нарушава всякакъв морал с платените протести, които организира.

От това, което публикува в мрежата, се разбира още, че тя е заклет противник освен на Румен Радев, и на Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов.

Очевидно Слави е доста мразен от нея

Въпросната жена членува в много групи за подкрепа на ГЕРБ. Там надълго и нашироко разяснява как Бойко Борисов е най-добрият премиер, когото сме имали.

Лошо няма да симпатизираш на партия или политик, но когато намесиш подкупи и пари, нещата стават доста грозни. Очевидно изявлението на Румен Радев на 1 май, че България е на дъното на Европа, е преляло чашата за Дора Шопова.

До момента тя не е успяла да организира много хора, въпреки че не дава само пари, а и храна. Искането й за оставка на президента е ясно, че няма да бъде уважено.

Изявлението на президента Румен Радев навръх 1 май, за което ви уведомихме, предизвика реакция от ответната страна. Още на следващия ден пред президентството бяха разпънати палатки на протестиращи срещу президента.

Припомняме, че Радев каза, че заплатите в България са драматично ниски и по този показател сме на дъното на Европа. Това очевидно е подразнило някои хора, които са се почувствали пряко засегнати.

Протестиращите пред президентството потъпкват всички правила, наложени от ген. Мутафчийски. Повечето от тях не носят маските си както трябва, но те така или иначе вече не са задължителни.

Има нещо друго обаче, което се набива на очи. Дистанцията от 2 метра не е спазвана по никакъв начин, да не говорим, че някои от тях дори се здрависват или се пипат помежду си.

Румен Радев протести
Множество съмнения около протестите срещу Румен Радев

Тук възниква въпросът къде е властта? На пъпа на София всекидневно има десетки полицаи, но те не закачат по никакъв начин протестърите, въпреки че би трябвало да им наложат глоба за неспазването на мерките.

Предварително уведомление за подобен протест, както трябва е по закон, няма. Това поражда съмнението, че става въпрос за платени протести, твърди сайтът Informiran.net.

Той се позовава на факта, че полицията, която е управлявана пряко от правителството, е оставила на практика незаконни действия да върлуват на пъпа на София.

Още един факт поражда съмнение в тази посока. Първата медия, която отиде на мястото на събитието, за да интервюира протестиращите, беше агенция ПИК, където статиите срещу Румен Радев и възхвалите на Бойко Борисов валят.

Нещо повече, журналистката, която се отзова незабавно там, беше Ива Николова. Същата Ива Николова, която неотдавна в своя статия за Pik.bg нарече президента „свиня“.

Твърде много съвпадения, които пораждат истинско съмнение.

За да бъдем напълно обективни обаче, е редно да отбележим, че Informiran.net е сайт, близък до БСП.

Именно в близостта си към БСП е обвиняван Румен Радев от протестиращите. Един от тях, който даде интервю пред Ива Николова, заяви, че Радев е станал подлога на Корнелия Нинова.

Думите му обаче не звучат напълно достоверно, тъй като българският президент е поне два пъти по-агресивен в критиките си към управлението на ГЕРБ, отколкото е самата Нинова.

Припомняме, че именно Румен Радев започна пръв войната с Бойко Борисов. Той не е съгласен с управлението на министър-председателя и екипа му и не спира да го твърди дори по време на пандемията.

Протестиращите го упрекват и за Трети март, когато не спази указанията на правителството и отбеляза Националния празник на връх Шипка. Това, според тях, е било проява на наглост от негова страна.

Същите тези хора, които са пред президентството в момента, твърдят, че са доволни от работата на правителството по време на пандемията и именно това ни е спасило от много голяма смъртност от коронавирус.

Когато се организират платени протести, схемата никога не обхваща всички участници. Обикновено се избират няколко човека, на които се плаща и които убеждават останалите в правотата си, за да ги поведат. Затова трябва да се уточни, че ако има плащане на тези протести през президентството, то надали всеки един от участниците е взел пари.

На 1 ви Май отбелязваме празника на труда. Президентът Румен Радев използва случая да честити празника на българския народ.

В типичен свой стил обаче той обвърза хубавото с лошото. Държавният глава не пропусна да разкритикува за пореден път управлението на страната, което се води от партия ГЕРБ.

Според Радев, ние вървим все по-надолу и не търпим никакво развитие в икономически план. Бившият военен летец дори стига още по-далеч в критиките си, като ни слага на дъното на Европа.

Румен Радев
Президентът Румен Радев за пореден път разкритикува работата на правителството на Бойко Борисов

„Само за миналата година има 89 българи, които са загинали при трудови злополуки. Това ни праща на дъното на всички европейски класации.“ – заявява Радев.

Президентът е на мнение, че заплатите в България в много професии са обидно ниски, което подкопава доверието в управляващите. Именно затова има толкова българи зад граница, където са принудени да изхранват семействата си.

„Коронавирусът парализира икономиката, но липсата на прозрачност в разходите на държавата е неуважение към българския народ.“ – казва още Радев.

Нека припомним за тези, които все още не са наясно, че Румен Радев се оформи като главният опонент на премиера Бойко Борисов. Въпреки че Корнелия Нинова от БСП се води най-голямата опозиция, всъщност Радев е в тази роля от месеци насам.

Той сне доверието от правителството още преди извънредното положение. Оттогава насам не спира да критикува управляващите. Дори на Нова година го направи от малкия екран.

В интернет ври и кипи по отношение на Румен Радев. Мнозина го възхваляват и проклинат българската конституция, според която президентът има само представителни правомощия, а държавата на практика се ръководи от министър-председателя.

„Докато не станем президентска република, няма да се оправим. Трябва Румен Радев да оглави държавата и да ни поведе напред към промяната.“ – пише негов почитател.

В изявлението на президента по случай 1 май се казва още, че преходът е разделил народа ни на много богати и много бедни. Нещо, което всъщност не е никак далеч от истината.

Радев е бил и в Русия, и в САЩ на обучение. Той продължава да твърди, че България не трябва да следва сляпо интересите на Великите сили, а да следва националните си интереси.

Президентът на България преди почти 4 години беше подкрепен от БСП на изборите и това тогава му помогна да спечели. Това обаче му спечели и славата на политик, който е настроен изключително позитивно към Русия.

Освен това Румен Радев е учил в Русия, което също е знак за неговата любов към тази държава. Въпреки че е учил и в САЩ, никой от западните лидери не го възприема като доверен човек. За разлика от Владимир Путин, който е в отлични взаимоотношения с него.

Румен Радев
Румен Радев има много симпатизанти, които желаят президентска република

Едно действие на Радев говори категорично в тази посока. И то е свързано с уволнението на Илиан Алипиев.

Именно Алипиев беше един от първите хора, с които Радев се обгради, когато стана президент. През март 2017 г. той го назначи за негов съветник по отбраната и сигурността.

Само една година обаче Алипиев заемаше тази длъжност. През пролетта на 2018 г., точно преди посещението си в Москва, Румен Радев освободи своя съветник.

Причините са няколко. Твърди се, че Илиан Алипиев е работил по разследване на трима руски шпиони и за да се хареса на Русия, нашият президент го е уволнил.

Тримата шпиони са полк. Владимир Ломакин (офицер от ГРУ), помощникът му Сергей Власенко и Борис Смирнов (служител на СВР – Русия).

Те обаче нямат нищо общо с освобождаването на Алипиев, както се твърди в някои други медии. Истината е, че Илиан Алипиев е настроен прозападно, което само по себе си не е лошо, но не и когато застрашава националните интереси.

Например той е носител на идеята НСО да мине под шапката на правителството. Националната служба за охрана на практика е единствената, която е под пряката власт първо на президента.

Искайки и НСО да мине към правителството, Алипиев недвусмислено показва, че подкрепя това правителство, начело с Бойко Борисов, който напоследък стана по-американец от американците.

Ето така въпросният Алипиев изгуби доверието на Радев, който от месеци е снел доверието си и към правителството и е в открита война с Борисов.

Няма как човек, който иска НСО да мине към правителството, да бъде доверен човек на президента. С уволнението му Румен Радев доказа, че не се влияе от това, че България е член на ЕС и НАТО и държи на българо-руската дружба.

Все пак да не забравяме, че Русия остава в историята като освободителката на България, докато САЩ е бомбардировачът на България. Колкото и години да минават, историята не може да се промени.

Това, което печели най-много симпатии към Румен Радев, е именно следването на националния интерес. Той би тръгнал и срещу Русия, ако тя го застраши. Така поне смятат неговите поддръжници, които са наистина доста и това си личи от групите във Фейсбук, създадени специално за негова подкрепа.

Много от българите искат България да стане президентска република. Причината е, че президентът има твърде малко правомощия, което изглежда абсурдно.

В САЩ, Русия, Франция например президентът е главното действащо лице. Тези държави са водещи в света, което значи, че техният пример е удачен за следване.

източник: zona98.com

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Българите масово бойкотираха Virusafe

5 (4) Вместо в помощ на потребителите, софтуерът стана средство за проследяване Българското мобилно приложение „Virusafe“ за противодействие на пандемията от Covid-19 у нас предизвика слаб интерес. Въпреки че стана достъпно за изтегляне на телефони с Android преди повече от месец, до момента е свалено не повече от 50 хил. пъти. Със сигурност потребителите на […]
mobilno

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.