Беновска: Радев не може да овладее дори жена си Десислава, та камо ли държавата

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Обслужващата властта и Борисов журналистка от Канал 3 Илиана Беновска излезе с поредна доза остра критика и ирония върху президента Румен Радев и Корнелия Нинова.

Ето какво пише тя:

„Беновска: Г-н Радев и г-жо Нинова, „долетяхте“ на власт „на крилете“ на обещанията – ще „катапултирате“ ли или ще „кацнете“ аварийно ?

Има една мисъл, че Животът е мъдър и ти стоварва на плещите само такъв товар, който можеш да понесеш. Но сме свидетели ,че често политиците , в ламтежа си съм екстрите на властта, се нагърбват непосилно.

Ето какво заявиха президента Радев и „орисницата“ му за президент Нинова, оглавяваща за момента БСП, на 6.11.2016 г., след първия тур на президентските избори:

Илиана Беновска: Добър вечер, Беновска, „Радио К2“. Честито, ген. Радев! Честито, г-жо Йотова! Честито, г-жо Нинова! Веднага въпросите към президента: с какви лостове ще преодолеете корупцията по високите етажи и ще направите ефективна реформа в съдебната система? И един въпрос към г-жа Нинова, г-жо Нинова, евентуалната победа на втори тур на вашата кандидат-президентска двойка ще отвори ли хоризонт към Вас да се осъществи Вашата мечта от началото на мандата Ви на лидер на БСП да станете министър-председател на България и с кои евентуално коалиционни партньори? Благодаря!

Румен Радев: Г-жо Беновска, радвам се да Ви видя на първа линия!

Илиана Беновска: Както винаги, и аз съм летец, ген. Радев!

Румен Радев: Дойдохме си на думата, Вие би трябвало да следите всички наши изяви до момента.

Илиана Беновска: Как точно?

Румен Радев: Искате отново цялата ми позиция ли?

Илиана Беновска: Тя не е лесна.

Румен Радев: Няма как наистина да се преборим с корупцията, ако не се случат две неща. Първо прозрачност в дейността на правителството за всички обществени поръчки, електронно правителство, което рязко ще намали шансовете за такива корупционни сделки.

Илиана Беновска: Какви лостове има президентът за прозрачно правителство?

Румен Радев: Президентът за електронно правителство?

Илиана Беновска: За прозрачно правителство, да контролира работата на Министерски съвет?

Пресцентър: Може ли само по един въпрос, г-жо Беновска! Нека да има време и за останалите медии все пак!

Илиана Беновска: Ами г-н Радев няма опит, просто го подпомагам да изкаже всичко!

Румен Радев: Ние диалог ли ще правим, или ще ми задавате въпроси и ще ме изслушвате?

Илиана Беновска: Само ми кажете Министерски съвет как ще го контролирате?

Румен Радев: Ние не правим разпит в момента, дайте ми възможност да отговоря!

Илиана Беновска: Това не е разпит! Какви правомощия има президентът да контролира Министерски съвет?

Пресцентър: Моля Ви, ще преминем към следващия въпрос!

Илиана Беновска: Е, няма да преминете, това ще означава страх от отговора! Ген. Радев мисля, че е мъж и ще ми отговори!

Румен Радев: Мисля, че няма нужда да го проверяваме какъв съм, нали!

Илиана Беновска: Ще се въздържа!

Румен Радев: Първо, президентът по Конституция има правото да изисква цялата и подробна информация по въпроси, касаещи националната сигурност. Корупцията е елемент на националната сигурност, поне аз така я приемам, много на сериозно. В това отношение президентът трябва да иска информация и той трябва да осигурява прозрачност в обществото за такава информация. Това не е никак малко. Второ, той може и трябва да работи и с парламента, и с правителството за такава прозрачност, да се развие наистина и да стане факт това електронно правителство. Той няма да го прави разбира се, президентът не е архитект на това правителство, но той може и трябва да настоява и трябва да има ясна позиция. Трябва да има позиция и за съдебната реформа. Аз не съм юрист, ето, признавам го, нямам никакви амбиции, но ще имам силен екип и за мен е важно да видя оперативна, ефективна и независима съдебна система, най-вече независима финансово и независима политически.

Корнелия Нинова: Мечтата ми не е да ставам министър-председател, г-жо Беновска. Когато бях избрана за председател на БСП, поставих пред нея цел – промяна на БСП, която да доведе до промяна на България. Днес, точно в този ден БСП е променена. И вярвам, че промяната за България ще стане следващата седмица. Това е целта ни – промяната на България! И мечтата ми! Благодаря!

Е, и Радев, и Нинова се „размечтаха“ на 6.11.2016 г. Явно не си знаеха правомощията.

Днес е видно ,че президентът Радев не може да овладее, дори, жена си Десислава, та камо ли държавата. Видно е и ,че Нинова „сече“ глави, за да остане на поста си на всяка цена. Не им се получи. Историята ще отсъди защо.

Въпросът днес е: Г-н Радев и г-жо Нинова, „долетяхте“ на власт „на крилете“ на обещанията – ще „катапултирате“ ли или ще „кацнете“ аварийно ?

Канал 3

копирано от: izvanredno.info

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Нинова с нов залп: Агонията Борисов ще приключи!

0 (0) „Агонията Борисов ще свърши. След него трябва да се гради отначало. Консолидирайте около себе си честни и смели хора. Нека те видят у нас двигател за нещо ново и позитивно“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Златоград, където снощи се проведе отчетно- изборна конференция. „Българският народ […]
Нинова и Борисов

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.