bTV съди Цветомир Найденов и „Блиц“

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

„Телевизията като източник на независима журналистика e обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения“

бтв медиа груп лого btv

bTV Media Group завежда дела срещу собственика на Efbet и дългогодишен партньор на Васил Божков в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов, както и срещу информационния сайт „Блиц“, заради внушения за близост с Васил Божков, научи Клуб Z.

Изпратихме въпроси до медията, след като на 1 юни в интервю, изпълнителният директор Флориан Скала обяви, че ще бъдат предприети „съответните правни стъпки“ по отношение на Найденов.

„През миналата седмица г-н Скала обяви в интервю, че ще предприемем правни стъпки срещу неверните твърдения, свързани с bTV и лично с него във връзка със случая „Божков“.

Първият иск, който внесохме в съда, е с ответници Цветомир Найденов и „Информационна агенция БЛИЦ“ ЕООД, собственик на сайта blitz.bg“, посочиха от телевизията  в отговор на въпросите ни докъде е стигнала медията с така обявените дела.

Оттам допълниха:

„От 15 май насам репутацията на bTV като източник на независима журналистика e обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения, свързани с ръководството на компанията и професионалните принципи на работа на редакционния екип.“

Делото конкретно срещу Найденов е заради негово интервю от 15 май, дадено за sportal.bg, в което той твърди, че Божков му е споделял за близки отношения с Флориан Скала, в т.ч. как държал медии и водил ръководствата им в прословутия вече курорт Куршевал. 

„Блиц“ пък публикува периодично материали пак с главен участник bTV и нейното ръководство с основното твърдение, че телевизията е контролирана от Божков. 

Телевизията претендира за материал, озаглавен „Цветомир Найденов разказа играта на Божков и bTV! Разкри за топлата им връзка“, „bTV се превърна във фуния на мафията“ и подзаглавие: „Един през друг в ефира ѝ гостуват гласовете на банкера беглец Цветан Василев, обвиненият в 11 тежки престъпления Васил Божков, драгалевският ментор Иван Костов и отломките от кръга „Агнешки главички“. Публикацията съдържа снимки на Цветан Василев, журналиста и водещ предаването „120 минути“ Светослав Иванов, както и на Васил Божков, изброяват още от медията в исковата молба.

Претендира се и за следното изявление на Найденов, пак пред „Блиц“: „Доста хора развеждаше по скъпите курорти – Куршевел, Сен Тропе… Ако има интерес от теб, също ще те развежда. Храни те, пои те, а после ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (б.р. – главния изпълнителен директор на bTV Media Group) по Куршевел, същото правеше и с международния аферист Барак Алон.“ 

Изброените материали са много, стана ясно още от допитването ни към медията.

Последната престрелка, в която бе замесена телевизията, е от този уикенд, когато собсттвеникът на „Нове холдинг“ и „изгнаник“ в Дубай и шефката на пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова си разменяха фейсбук реплики относно познанството си. „Аз обаче помня добре не само първите ни срещи, но и последната – в централата на ПП ГЕРБ ви посрещнах с г-н Флориан Скала – главен изпълнителен директор на bTV!“, обърна се Арнаудова към Божков. С което принуди bTV да излезе с реакция, че такава среща в действителност е имало. През 2017 г. bTV е била в преговори за реклама с Васил Божков, когато собственикът на Националната лотария предложил да запознае новия изпълнителен директор Флориан Скала с Бойко Борисов, като срещата е била в началото на годината – преди парламентарните избори, на които ГЕРБ печели нов мандат – т.е. по време на служебното правителство на Румен Радев.

Самият Борисов неотдавна определи телевизията като „Божков тв“, а финансовият министър Владислав Горанов я обвини в „нездрав интерес“ към темата той ли е Vladi Goranov от есемесите с Божков, защото журналистите й задават въпроси. На които все още няма отговори.

източник: clubz.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Как „формални производители“ са в схемата с европарите

0 (0) Още преди влизането на схемата от бранша са поискали отчитането да става чрез фактури Настоявахме да се увеличат проверките, защото истинските производители на плодове и зеленчуци се компрометират от хора извън сектора. Те започнаха формално да се изписват като производители, след като схемата за обвързана подкрепа“. Това каза […]
zelenchutsi
BulgarianEnglishGreek