Чиновник да си: Ето кои държавни служители ще взимат по 11 бона заплата

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Заплатите на изпълнителните директори в държавните предприятия ще бъдат до 10 980 лв.

Освен това при отлични финансови резултати на дружествата те ще взимат и годишни бонуси, които може да бъдат до около 40 хил. лв.

Това предвижда проект на Правилник за прилагане на Закона за публичните предприятия, който е пуснат за обществено обсъждане, пише Труд бг.

Заплатите на шефовете в държавните фирми ще зависят от показатели за дейността им като размер на активите и брой на персонала, наличие на задължения, както и дали печалбата и ефективността на работа се подобряват или влошават.

За всеки от тези показатели ще бъдат давани бални единици. За всеки бал изпълнителните директори ще взимат по една и половина минимална заплата, а членовете на борда – по половин минимална заплата.

Но е поставен и максимален праг на възнагражденията като изпълнителните директори ще взимат до 18 минимални заплати, а членовете на борда – до 6 минимални заплати.

Като възнагражденията ще бъдат преизчислявани на всеки три месеца на база финансовите резултати от предишното тримесечие.

Шефовете в държавните предприятията ще взимат и два вида бонуси – тантиеми, ако дружеството няма задължения и печалбата нараства, както и още едно допълнително парично поощрение с решение на общото събрание на дружеството при изключително добри финансови резултати.

Всеки един от тези бонуси ще бъде в размер до три средни заплати за членовете на борда, или общо шест заплати допълнително. Това прави максимална сума на годишните бонуси от около 40 хил. лв.

копирано от: tukisega.news7.eu

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Барселона Гейт стигна и до Пакистан. Схемата на парите

0 (0) От онзи ден испанската преса elPeriodico, гръмна с новината, че каталунската полиция и прокуратура е започнала разследване срещу българският премиер Бойко Борисов. От тогава насам главният прокурор и министър председателя на България замлъкнаха. Няма ги вече по нито една медия в нито една новинарска емисия. Премиерът Борисов, коментира […]
Борисов със сканал в Барселона

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.