Военен следовател и военен съдия поиска разследване на Гешев за държавна измяна и опит за държавен преврат!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

ДО

ВОЕННА ПРОКУРАТУРА

ГР.СОФИЯ

КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н Военен прокурор,

В близките дни гл.прокурор Иван Гешев направи няколко изявления, от които стана известно, че Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство против командира на ВВС генерал майор Цанко Стойковq група други военнослужещи и волнонаемни служители – за извършено престъпление по чл.321 ал.6 от НК.

В същото време Специализираната прокуратура публикува Постановление за спиране на наказателно производство от 23.01.2020 г., от което е видно, че по досъдебното производство са извършени многобройни следствени действия от СО-СП, като са прилагани и СРС. От проведените разговори между генерал майор Стойков и мъж № 2 и №3 се установява, че някакъв политически секретар от Министерството на отбраната е участвал в разследването против групата военнослужещи и президента на РБ.

Прокурорите от Специализираната прокуратура и следователите към СП са нарушили чл.287, чл.388, чл.28, чл.29 и чл.35 от НПК, поради което извършените от тях процесуални действия са нищожни.

Налице е организирана престъпна група в състав: Гл.прокурор Иван Гешев, наблюдаващи прокурори от СП, следователи към СП и военнослужещи от Министерството на отбраната /помагачи и подбудители/, които са участвали в незаконното разследване на командира на ВВС, волнонаемната служителка Десислава Радева и президента на РБ г-н Румен Радев.

Поради участието на военнослужещи в престъпната група – компетентна да проведе разследването е Военна прокуратура-София, която следва да извърши:

1.Да извърши предварителна проверка, след което да се прецени налице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство против командира на ВВС.

2.Да образувате досъдебно производство против престъпната група, като извършите следното:

а/ Да поискате СП да изпрати на Военната прокуратура всички материали приложени към досъденото производство, което е образувано против военнослужещите.

б/ Да установите военнослужещите, които са участвали в престъпната група и ги привлечете като обвиняеми.

в/ Да повдигнете обвинения на гл.прокурор Иван Гешев, наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура и следователите, които незаконно са разследвали военнослужещите, волнонаемната служителка Десислава Радева и президента на РБ.

г/ На цялата престъпна група да вземете мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

е/ Да извършите претърсване в кабинетите и жилищата на ИВАН ГЕШЕВ, наблюдаващите прокурори и следователите за документи, които ги уличават в държавна измяна и опит за преврат – противозаконно отстраняване на Румен Радев от длъжността Президент на РБ.

Уважаеми г-да Конституционни съдии,

Моля,

Конституционният съд да прекрати образуваното дело по искане на главния прокурор Иван Гешев за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България, тъй като приложените към искането на главния прокурор документи са нищожни – разследването против командира на ВВС е извършено от некомпетентната Специализирана прокуратура.

31.01.2020 г. С уважение:

с.Струпец, общ.Сливен Станьо Тенев

Бивш военен следовател

Бивш военен съдия

копирано от: capitan.bg

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Синът на Божков, зет на Софиянски, внезапно напусна България

0 (0) Синът на обявения за издирване от Интерпол Васил Божков – Антон, също е напуснал внезапно България. Наследникът на хазартния бос е отпътувал за Гърция в понеделник следобед, два дни преди акцията на МВР срещу офисите и имотите на баща му.Антон няма отношение към хазартния бизнес на баща си […]
сина на Божков

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.