Колко визитки са раздали членовете на ВСС, та им трябват нови 1900 броя?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
d0bad0bed0bbd0bad0be d0b2d0b8d0b7d0b8d182d0bad0b8 d181d0b0 d180d0b0d0b7d0b4d0b0d0bbd0b8 d187d0bbd0b5d0bdd0bed0b2d0b5d182d0b5 d0bdd0b0

Разточителството на ВСС за визитки, рекламни материали и др., макар и на относително дребна стойност, стана повод за препирни на заседанието на Пленума днес.

Точката в дневния ред бе озаглавна:

"Проект на решение за организиране и провеждане на обществена поръчка с предмет: „Изработване на печатни рекламни и информационни материали за нуждите на ВСС“

Макар, че публично не е обявена стойността, от думите на Атанаска Дишева стана ясно, че иде реч за около 17 000 – 18 000 лв без ДДС.

Първа Олга Керелска обърна внимание, че са заложени разходи за 1900 двуезични визитки (членовете на ВСС в момента са 24, б.р.).

Макар че посочи, че съзнава, че икономията би била незначителна, тя каза, че тези пари – апропо, непосочени колко са точно – биха могли да се използват за друго или въобще да не се използват.

"Имаме от първата година такива (визитки картички). За вас не знам, но моите визитни картички си стоят почти непокътнати", отбеляза Керелска. 

Явно първите са им извадени през 2017 г., когато този състав на ВСС встъпи.

Отговори й Огнян Дамянов от прокурорите – че било обсъдено, че някои членове наистина нямат нужда, изваждането няма да е задължително за всички и затова и не е посочена конкретна сума (съвсем непретенциозна проверка на Клуб Z показа, че без особено търсене на промоции 100 бр. визитки излизат около 10-14 лв. в зависимост от екстрите, оцветяването и пр,. б.р.).

Включи се друга от "опозиционерите" – Атанаска Дишева, която освен че каза, че и тя няма нужда от визитки, заяви още:

"Но на мен ми прави впечатление и количеството на останалите разходи по пера, по тази точка. Правила съм възражения и продходни години – да не стане, че изглежда изключително дребнаво, но има 1100 папки в 3 различни цвята, които са на стойност 3000 лв. без ДДС – или 3600 с ДДС", обяви тя.

Дишева изреди още от офертата – химикалки, настолни календари със спирала

"Лично аз не ползвам нито едно от тези неща и мисля, че те се разпращат на разни места!"

Тя предложи да се върне точката на Бюджетна комисия, най-малкото защото никъде няма обоснока – въз основа на какви критерии са приети бройките.

"Ясно е, че няма да приемете, но ако сте чели, ще видите за какви количества става въпрос, във време, когато апелираме за финансови икономии. И за какви предмети става въпрос!"

Керелска я подкрепи, че се изготвят материали, които "букално всички се чудим какво да ги правим".

Контраатакува ги Гергана Мутафова от прокурорите, която иронично отбеляза, че Комисия "Бюджет и финанси" "не може да бъде полезна", защото всяка година тези планове се изготвяли от дирекция Международна дейност и протокол, която пък е към главния секретар. 

И още:

"Като отложим точката, не е необходимо да правим поръчка, защото тя ще дойде за 8 март, най вероятно."

Така или иначе мнозинството тихо изгласува "за" точката с химикалките, визитките и трицветните папки.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов: Мачът свърши

0 (0) Реакцията на България не е закъсняла, защото до края на годината по време на германското европредседателство темата за започването на преговори за Скопие отново е актуална. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. България винаги е имала позиция за […]
d0bad0b0d180d0b0d0bad0b0d187d0b0d0bdd0bed0b2 d0bcd0b0d187d18ad182 d181d0b2d18ad180d188d0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.