„Колко пари се хвърлят за купуване на души и съвести…“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
d0bad0bed0bbd0bad0be d0bfd0b0d180d0b8 d181d0b5 d185d0b2d18ad180d0bbd18fd182 d0b7d0b0 d0bad183d0bfd183d0b2d0b0d0bdd0b5 d0bdd0b0 d0b4d183

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че България е сложила край на компромисите със Северна Македония. Той коментира и протеста срещу паритийната централа на ВМРО, като оправда напълно реакцията на евродепутата Ангел Джамбазки, хвърлял пиратки по демонстрантите, опитали да нахлуят в сградата. Според Каракачанов Джамбазки е имал право да се защитава, когато срещу централата е проявена агресия. 

Каракачанов припомни, че според социологически изследвания, 84% от българите са против компромис със Северна Македония.

"Край с компромисите", категоричен бе той.

И допълни, че "има все още едни наивници, някои от тях не са съвсем безкористни", които смятат, че трябва да пуснем Северна Македония в ЕС и НАТО и "те ще се оправят".

"Вижте ги тези, които най-много лаят по медиите против позицията на България", отговори Каракачанов на въпрос дали ще назове имена на тези, които не са безкористни.

Според Каракачанов Северна Македония все още се управлява от бившите югославски служби, което не позволява подобряването на отношенията с България.

"България не бърза заникъде. Положила е всички усилия за Македония", каза Каракачанов. 

Според него страната ни винаги е правила една голяма грешка като е смятала, че е достатъчно това, че нашата кауза е справедлива и историческата истина е на наша страна. И поради това не е популяризирала достатъчно българската позиция по света. Каракачанов съобщи, че Скопие дава 4 млн. долара само на една лобистка организация в САЩ.

"Ние не сме похарчили и 4 долара. Колко пари се хвърлят за медии, за каква ли не документалистика, за купуване на души и съвести. Не правим нищо, тук ни е грешката. България постъпи правилно, показа характер и достойнство", заяви Каракачнаов.

За пореден път той отрече твърденията, че някой отвън ни притиска за компромис със Северна Македония.

"Задават един и същи въпрос – с какво ние можем да бъдем полезни. Това им беше грешката в Скопие", заяви Каракачанов.

Той коментира и протестите пред централата на ВМРО, както и реакцията на евродепутата Ангел Джамабазки срещу протестиращите.

"Ако утре на улицата някой ви нападне вие какво ще кажете? Няма никакви протестиращи. Една група хора са решили без никакво разрешение да отидат в една политическа централа и да чупят прозорци", обясни Каракачанов.

И допълни, че сред протестиращите е бил "един политик, на който му викаха златния палец, в неособено трезво състояние", като събитието е било отрзявано от "неговата партийна телевизия". "Златният пръст" (не палец) е прозвище, дадено на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради това, че направи с гласа си възможно правителството "Орешарски".

"Опитват да нахлуят в сграда, която е частна собственост. Чупят прозореца на вратата. Имаме разбиване, взлом. И тогава – аз дори да бях там – сме абсолютно в правото си да защитим нашата собственост. Трябва да употребиш реципрочна сила, когато срещу теб хвърлят факли", каза Каракачанов.

Според него именно заради това, че не винаги хората прилагат "реципрочна сила" България е залята от битова престъпност.

"Да съжалявам, че някой ще се опита да нахлуе и да дойде в моята собственост… Когато има агресия, човек има законното право да се защитава. Това е сграда с историческа стойност, паметник на културата. Трябва всеки един, който смята, че има право да чупи и да руши да знае, че ще има остреща ответно действие", заяви Каракачанов.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двама души издъхнаха на стълбите на COVID отделение в Пловдив след дълго чакане

0 (0) Двама мъже са починали в новосформираното отделение за COVID-19 в болница ”Свети Георги” в Пловдив, съобщи БНТ. Случаят е от 16 ноември. Пациентите са били принудени да чакат пред сградата, но заради влошено състояние, единият е заставен да седи в немощно състояние с кислороден апарат, а другият да […]
d0b4d0b2d0b0d0bcd0b0 d0b4d183d188d0b8 d0b8d0b7d0b4d18ad185d0bdd0b0d185d0b0 d0bdd0b0 d181d182d18ad0bbd0b1d0b8d182d0b5 d0bdd0b0 covid d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.