Нови спирки в София, стари се закриват

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
По челното стъкло на тролейбуса се виждат дупки от куршуми, което означава, че е стреляно и с автомат или картечница. Снимка фейсбук

Нови спирки на градския се готвят в София, а стари се премахват поради липса на натовареност. Това предвижда нов доклад на ресорния зам.-кмет Кристиан Кръстев и независимия общински съветник Борис Бонев, който бе приет в транспортната комисия.

Откриват се нови спирки по бул. "Св. Наум" на ъгъла с ул. "Милин камък" по линии 94 и 102. Доводът – има две училища и една детска градина наблизо, а тротоарите на булеварда така или иначе затрудняват пешеходците, защото са тесни и с наклон.

Действаща спирка по същите две линии се мести с 50 метра, още по-близо до хотел "Хемус". С това метростанцията "Европейски съюз" става с 30 м по-близка и има място за отделна автобусна лента. 

Открива се нова трамвайна спирка – на линии 4 и 10 на ул. "Алабин", зад Съдебната палата. Така се изравняват и разстояния между спирки, дава се и достъп към емблематичния бул. "Витоша".

На метростанция "Витоша" пък се обединяват спирките за 6 линии – 64, 65, 66 , 83, 93, 98. Както и спирките на ул. "Ген. Никола Жеков" в "Надежда", две двойки двупосочни трамвайни и автобусни спирки на бул. "Илиянско шосе", трамвайна и автобусна спирка на ул. "Каменоделска", трамвайна и тролейбусна на ул. "Козлодуй".

Закриват се две трамвайни спирки – на линия 8 на бул. „Стамболийски“, спирка “бул. Възкресение” за трамваи № 11 и 22 и автобуси № 11 и 83.

Добрата новина за планинския туризъм – автобус 63 до Златните мостове на Витоша ще прави с два курса повече. Досега той правеше два повече. Линия А63 пък ще прави един допълнителен курс, движението ще е между 9,15 ч и 16,15 ч в делничните дни, стига времето да го позволява. 

Промените влизат в сила на 30 ноември – след като бъдат гласувани на заседанието на предстоящия в четвъртък Столичен общински съвет.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Армията ни на три фронта срещу COVID -19

0 (0) Военнослужещи от различни военни формирования в страната се включиха в борбата срещу COVID -19. Петте военни болници – в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, са подсилени с екипи, натоварени със задачи по дезинфекция на лечебните заведения, а в столицата – и с дейности в Лабораторията по вирусология. […]
d0b0d180d0bcd0b8d18fd182d0b0 d0bdd0b8 d0bdd0b0 d182d180d0b8 d184d180d0bed0bdd182d0b0 d181d180d0b5d189d183 covid 19

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.