Полицаи vs депутати от ГЕРБ за бюджета: Нелепа провокация, напуснете

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
d0bfd0bed0bbd0b8d186d0b0d0b8 vs d0b4d0b5d0bfd183d182d0b0d182d0b8 d0bed182 d0b3d0b5d180d0b1 d0b7d0b0 d0b1d18ed0b4d0b6d0b5d182d0b0 d0bd

Най-големият полицейски синдикат – СФСМВР, който е и в основата на протестите на униформените в последните седмици с искания те да получат увеличение на заплатите съразмерно с това на служители в други институции "на първа линия" в битката с коронавируса, излезе в неделя с писмо на "възмушение" срещу предложените от ГЕРБ промени в бюджета за догодина. 

Както Клуб Z писа, шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и още депутати от групата внесоха текстове, с които първо се отменя дълго прокламираното обещание на правителството детски надбавки да има за всички и да отпадне подоходният критерий. И второ – част от "спестените" пари отиват за увеличение на заплати в МВР с 5 % (77,5 млн. лв.), а други се пренасочват към здравната система с цел обезпечаване на обещанието на Бойко Борисов за допълнителни възнаграждения за лекари, медицински сестри и санитари, борещи се с пандемията. 

Самите полицаи искат увеличение с 25 на сто, а в първоначалния вариант на Бюджет 2021 бяха заложени до 10% за служителите на МВР. Преди празника им на 8 ноември, когато излязоха и на протест в София, Бойко Борисов обяви, че иска увеличение от 15% и за целта трябват 231 млн. лв. допълнително за 48 000 служители. Последваха предложенията на ГЕРБ за ремонт между двете четения. 

Сега от СФСМВР са възмутени от мотивите на депутатите от ГЕРБ. По думите им справедливите искания на полицаите са употребени с цел те да бъдат противопоставени на медиците и най-вече – на минималните социална придобивка "по отношение на бъдещето на България – децата". Те наричат действията на управляващите "нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”. А писмото им завършва с настояване депутатите – вносители на въпросните поправки, да напуснат Народното събрание. 

Ето и пълния текст на съобщението на полицейския синдикат: 

СФСМВР с огромно възмущение приема мотивите по предложение за изменение и допълнение на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2021 г. с рег. №054-04-253/13.11.2020 г., внесено от група народни избраници до комисията по бюджет и финанси на 44-тото Народно събрание.

Коригирането на суми за месечни добавки, за всички деца и връщане на подоходния критерий, по един безогледен начин е обяснено с осигуряването на допълнителен ресурс за медицински работници и служители на МВР.

След като ръководството на държавата забрави една цяло министерство – на вътрешните работи – изваждайки го от държавните структури, работещи по ограничaване и преодоляване на последствията от пандемията, в свое постановление за увеличение на основните месечни възнаграждения на служители в тях, сега ставаме свидетели на директен опит, вследствие на нашия справедлив гняв, изразен в абсолютно законни протестни действия, служителите на МВР да бъдат директно противопоставени на една минимална социална придобивка по отношение бъдещето на България- децата!

Ние, служителите на МВР, сме родители и граждани!

Ние, като представители на служители в МВР, сме в правото си да потърсим сметка за тази нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”!

Ние, като представители на служители в МВР, не сме съгласни в това противопоставяне да бъдат въвлечени и медицинските работници, които в момента правят и невъзможното, на работното си място, за да лекуват българските граждани!

Ние, като представители на служители на МВР, имаме достойнството да поискаме незабавно извинение от вносителите на текста и им предлагаме да напуснат Народното събрание на Република България!

Такова поведение е крайно неразбираемо за нас и надхвърля представата ни за хора, призвани и избрани да представляват!

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш футболист влиза за 12 години в затвора

0 (0) Бившият руски футболист Сергей Харламов ще лежи в затвора 12 години, след като бе признат за виновен за измама в особено големи размери. 47-годишният бивш защитник на Рубин е смятан за един от създателите на пирамида, която е действала в 23 региона на Русия. Той и сътрудниците му […]
d0b1d0b8d0b2d188 d184d183d182d0b1d0bed0bbd0b8d181d182 d0b2d0bbd0b8d0b7d0b0 d0b7d0b0 12 d0b3d0bed0b4d0b8d0bdd0b8 d0b2 d0b7d0b0d182d0b2

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.