Ад на входовете на София! Масово връщат „тарикатите столичани“, опашките са километрични! СНИМКИ+ВИДЕО

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
кппп

На входовете на София  има километрични опашки от прибиращи се в града и много полиция, предаде репортер на Glas.bg.

baner-zdrave

Хората, които са връщани и недопускани от полицаите твърдят, че са имали неотложна причина.

Мъжът от видеото заяви, че носил лекарства на родител, но последните 2 месеца не си е ходил и сега униформените не го допуснат да влезе в София.

„Много хора върнахме днес“, каза зам.-шефът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

„Нямаха никакви основателни причини“, допълни той.

Business Here

Някои дори нямали попълнени декларации.

Сега по-голяма част от наредилите се на опашка ги пускат, но има хора с деца, които ги връщат. Няколко коли от Пазарджик също бяха върнати, предаде нашият репортер Тина Ивайлова.

*ОБНОВЕНА в 20,10 часа

Всички коли, пристигнали на КПП-тата след 20 часа за влизане в София, бяха спрени. 

Пред водачите има два варианта – да се върнат или да чакат отварянето на КПП-то в 6 часа сутринта. Униформените записват кой е последен на опашката.

Само за първите 5 минути след 20 часа, бяха върнати 10 коли, защото шофьорите нямат основателна причина да стоят в София.

„Докато се измени заповедта, така ще е през следващите дни.“, коментират полицаите.

Вижте още за ситуацията във видеото:

Ето какво гласи заповедта за здравния министър Кирил Ананиев, с която се затвори София: 

„Считано от 00.00 часа на 17 април до второ нареждане се забранява влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на: товарните коли, които имат съответна документация, за да докажат необходимостта от доставянето на товара; всички автомобили със специални обозначителни средства; автомобили, които превозват граждани за лечение; автомобили, които превозват медицински лица до работните им места.

Забраната не важи за колите на електроразпределителните дружетсва, ВиК дружествата, коли на фирми, занимаващи се с интернет и телевизионно разпространяване. Заповедта не важи и за служебни автомобили, които превозват работници, които трябва да стигнат до работните си места. Същото важи и за лични автомобили, но и при двата случая ще трябва да се представя декларация, която доказва работното място.

Графикът за влизане в София, за да се отиде на работа ще е от 06.00 часа до 08.00 сутринта и напускане от 18.00 часа до 20.00 часа. Това е за личните коли. Организираният междуградски транспорт също преустановява своето движение.

Организираният пътнически превоз също преустановява движение до второ нареждане. При прибирането си тези, които са напуснали столицата, ще се сдобият с някои процесуални действия. Ако са били на работа, ще трябва да се върнат в София. Като че ли не беше схваната сериозността на положението с коронавируса. Всеки смята, че това не се отнася до него, а до някой друг.

В последния почивен ден хиляди тръгнаха към София въпреки блокадата. Драматична е ситуацията по входовете и изходите на столицата. Има масирани полицейски проверки, изнервени шофьори и колони от автомобили.

На магистрала „Тракия” в посока София колоните от автомобили започнаха да се образуват още преди да бъде отворен часовия диапазон, в който автомобили могат да влязат в града. Така колите бяха пренасочвани към село Лозен и  Равно поле, за да изчакат часа, в който могат да влязат в столицата. Иначе проверките стават бързо, защото има много полицаи.

Десетки пък прекараха миналата нощ на улицата, в очакване да се отвори транзитен прозорец. Над 60 000 автомобила са напуснали София през последните работни дни. Почти 17 000 са автомобилите, които са били допуснати да излязат от столицата през почивните дни.

Други пък се наложи да допълват данни в декларациите си на място. „Искат да попълня името на шефа ми и номера му. Пътувам за Германия, идвам от Димитровград. Попълнил съм ги, но искаха и името на шефа ми. Малко прекалено ми се струва, в Германия няма такова нещо“, коментира един от шофьорите.

„Преди 15 дни пътувахме до Пазарджик. В момента мен ме допускат, а моята приятелка не я пускат, защото е с настоящ адрес. Казаха ми, че аз трябва да ида на работа, а нея да я оставя, тук“, посочи мъж, опитал да влезе в София.

Промяна в мерките за влизане към момента няма, съобщиха от полицията.  „Хората, които ще влизат в София, ще трябва да декларират отново обстоятелствата за посещаването на столицата. Това което ще декларират в документите ще се сравнява с това, което са написали, когато са излизали от града“, заяви ст.комисар Георги Хаджиев – директор на СДВР.

От Националния щаб отново споделиха основното си притеснение от масовото пътуване преди празничните дни. „София е най-голямото огнище. Много хора, напускайки София, можеше да разнесат заразата, обратният случай също не е изключен. Ще се уверите сами по броя на случаите“, каза ген.-майор Венцеслав Мутафчийски.

Декларациите ще бъдат внимателно проверявани. Вече са проверени данните в 500 от тях и са констатирани близо 90 нарушения. „Има хора, които декларират трудова ангажираност, а са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества, а се оказва, че нямат сключени договори“, посочи Георги Хаджиев.

Глобите за невярно попълнени данни са от 100 до 300 лв., както и наказание до 3 години затвор.

кпп1
кпп2
кпп3
кпп4
кпп5
кпп6
кпп7
кпп8
кпп9
кпп10
кпп11

glas.bg , onovini.eu

Ад на входовете на София! Масово връщат „тарикатите столичани“, опашките са километрични! СНИМКИ+ВИДЕО 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Адвокати на убиеца на Милен Цветков спешно прехвърлят имоти и фирми

() Трима адвокати на семейството на надрусания убиец на Милен Цветков – Кристиян Николов, по спешност са започнали да прехвърлят имущество и фирми на трети лица чрез фиктивни сделки, алармира пред Lupa.bg юрист, запознат със схемата. Неговите колеги са се активирали под пара още сутринта и са започнали да променят […]
убиеца